Citroenkoekjes met vulling

Heerlijke knapperige citroenkoekjes met een romige vulling, lekker bij de koffie of thee

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Vulling:
Benodigdheden:

Bereiding

Rasp 1 citroen. Mix de boter voor de koekjes met de basterdsuiker en citroenrasp romig in een kom. Voeg het eigeel toe en mix er ook door. Doe de bloem met een snuf zout erbij en mix er ook door tot een egaal deeg. Dek af en zet een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden. Neem een klein beetje deeg en draai hier een balletje van ter grootte van een flinke knikker. Leg dit op een bakplaat. Leg er nog een paar op. Houd genoeg afstand tussen de balletjes want ze lopen uit, ik deed 9 balletjes op 1 bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de citroenkoekjes in ca. 13 -15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Mix de boter en poedersuiker door elkaar met de vanille voor de vulling. Rasp de citroen en voeg de helft van de citroenrasp toe aan het de botervulling.

Neem een koekje en smeer wat van het botermengsel erop en druk een ander koekje erop. Rol de zijkanten door de overgebleven citroenrasp. Bewaar de dubbele citroenkoekjes in een afgesloten trommel, maximaal 3 dagen.

29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!