
Red velvet truffels
Verwen jezelf en/of je Valentijn met deze heerlijke red velvet truffels met rode vulling en een laagje witte chocolade
45 M + 50 M oventijd + 1 U wachten
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 red velvet cakemix ( Dr. Oetker )
-
100 ml slagroom
-
2 eieren
-
200 gr Monchou of roomkaas
-
150 gr witte chocolade
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak de red velvet cake zoals vermeld op de verpakking. Laat de monchou ondertussen op kamertemperatuur komen.
-
Laat de red velvet cake afkoelen en verkruimel vervolgens de cake met een vork en/of je handen. Meng de monchou door de red velvet kruimels heen totdat je een samenhangend gehele krijgt (houdt eventueel wat kruimels over om de truffels later mee af te maken).
-
Vorm van het geheel circa 20 kleine balletjes. Het is makkelijk om hiervoor een lepel te gebruiken, ongeveer Ć©Ć©n eetlepel per balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodra je alle balletjes gemaakt hebt.
-
Smelt de witte chocola au-bain marie. Haal de red velvet balletjes een voor een door de gesmolten witte chocola heen met behulp van een vork. Leg ze terug op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes. Strooi eventueel wat van de red velvet kruimels over de truffels heen. Zet de bakplaat terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten totdat de witte chocola weer droog is.
Heeft het gesmaakt?
138 stemmen
Ook lekker