Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Red velvet truffels

Verwen jezelf en/of je Valentijn met deze heerlijke red velvet truffels met rode vulling en een laagje witte chocolade

Ingrediënten

Bereiding

Maak de red velvet cake zoals vermeld op de verpakking. Laat de monchou ondertussen op kamertemperatuur komen.

Laat de red velvet cake afkoelen en verkruimel vervolgens de cake met een vork en/of je handen. Meng de monchou door de red velvet kruimels heen totdat je een samenhangend gehele krijgt (houdt eventueel wat kruimels over om de truffels later mee af te maken).

Vorm van het geheel circa 20 kleine balletjes. Het is makkelijk om hiervoor een lepel te gebruiken, ongeveer één eetlepel per balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodra je alle balletjes gemaakt hebt.

Smelt de witte chocola au-bain marie. Haal de red velvet balletjes een voor een door de gesmolten witte chocola heen met behulp van een vork. Leg ze terug op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes. Strooi eventueel wat van de red velvet kruimels over de truffels heen. Zet de bakplaat terug in de koelkast voor minimaal 30 minuten totdat de witte chocola weer droog is.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.