Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Courgette filodeeg taart

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • Ingredienten
    • 375 gr ricotta
    • 3 grote eieren
    • 1 eetlepel pesto
    • 1 courgette
    • Snuf peper en zout
    • 4 plakken beenham
    • Gesmolten boter om te besmeren
    Materialen
    • Ronde ovenschaal (ca 20 cm doorsnede)
    • Mandoline

    Bereiding
    Verwarm de oven op 170 graden. Vet een ovenschaal of ronde bakvorm goed in met boter. Leg een vel filodeeg in de schaal en bestrijk met een laagje boter. Herhaal dit met alle vellen en leg ze zo neer dat de hele schaal bedekt is. Klop de eieren en de ricotta los met de pesto. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het mengsel in de met filodeeg bekleedde vorm en zet 25 minuten in de oven. Zet de schaal het liefst iets onder het midden van de oven zodat het filodeeg nog niet te donker wordt. Afdekken met aluminiumfolie is ook een optie.

    filodeegtaart_courgette_01.jpg
    filodeegtaart_courgette_02.jpg
    filodeegtaart_courgette_03.jpg
    filodeegtaart_courgette_04.jpg

    Schaaf ondertussen de courgette in dunne plakjes. Besprenkel de ricotta lichtjes met boter en bestrooi met een snufje peper en zout. Haal de ricotta taart uit de oven en verdeel de courgette slierten mooi over de bovenzijde. Scheur de plakken beenham in stukken en verdeel ook over de taart. Zet de filodeegtaart nog 15 min terug in de oven.

    Deze hartige taart is warm het lekkerst maar ook prima koud te eten. Tip: laat het filodeeg in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek ontdooien. Zo scheurt hij minder snel. Dit recept is heerlijk om te serveren tijdens de paasbrunch.

    Beoordeling (57 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Mini kerst quiches
    Poffertjes sandwiches met ijs
    Panna cotta met frambozen in een glaasje
    Eendenborst met cranberry compote
    Mini kerstboom pizza’s