Courgette filodeeg taart

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 170 graden. Vet een ovenschaal of ronde bakvorm goed in met boter. Leg een vel filodeeg in de schaal en bestrijk met een laagje boter. Herhaal dit met alle vellen en leg ze zo neer dat de hele schaal bedekt is. Klop de eieren en de ricotta los met de pesto. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het mengsel in de met filodeeg bekleedde vorm en zet 25 minuten in de oven. Zet de schaal het liefst iets onder het midden van de oven zodat het filodeeg nog niet te donker wordt. Afdekken met aluminiumfolie is ook een optie.

 Schaaf ondertussen de courgette in dunne plakjes. Besprenkel de ricotta lichtjes met boter en bestrooi met een snufje peper en zout. Haal de ricotta taart uit de oven en verdeel de courgette slierten mooi over de bovenzijde. Scheur de plakken beenham in stukken en verdeel ook over de taart. Zet de filodeegtaart nog 15 min terug in de oven.

 Deze hartige taart is warm het lekkerst maar ook prima koud te eten. Tip: laat het filodeeg in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek ontdooien. Zo scheurt hij minder snel. Dit recept is heerlijk om te serveren tijdens de paasbrunch.

66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.