Ga naar de inhoud
Courgette filodeeg taart

Courgette filodeeg taart

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

25 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

Ingredienten

  • 5 vellen filodeeg ( ontdooid )
  • 375 gr ricotta
  • 3 grote eieren
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 courgette
  • Snuf peper en zout
  • 4 plakken beenham
  • Gesmolten boter om te besmeren

Materialen

  • Ronde ovenschaal ( ca. 20 cm doorsnede )
  • Mandoline

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Vet een ovenschaal of ronde bakvorm goed in met boter. Leg een vel filodeeg in de schaal en bestrijk met een laagje boter. Herhaal dit met alle vellen en leg ze zo neer dat de hele schaal bedekt is. Klop de eieren en de ricotta los met de pesto. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het mengsel in de met filodeeg bekleedde vorm en zet 25 minuten in de oven. Zet de schaal het liefst iets onder het midden van de oven zodat het filodeeg nog niet te donker wordt. Afdekken met aluminiumfolie is ook een optie.


  2. Schaaf ondertussen de courgette in dunne plakjes. Besprenkel de ricotta lichtjes met boter en bestrooi met een snufje peper en zout. Haal de ricotta taart uit de oven en verdeel de courgette slierten mooi over de bovenzijde. Scheur de plakken beenham in stukken en verdeel ook over de taart. Zet de filodeegtaart nog 15 min terug in de oven.


  3. Deze hartige taart is warm het lekkerst maar ook prima koud te eten. Tip: laat het filodeeg in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek ontdooien. Zo scheurt hij minder snel. Dit recept is heerlijk om te serveren tijdens de paasbrunch.