Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 1. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de witte asperges indien nodig.

 2. Breng een (asperge)pan met water aan de kook. Kook de asperges ca. 4 minuten beetgaar. Giet daarna goed aan.

 3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Leg ze in de grillpan en grill ze een paar minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.

 4. Rooster ondertussen de pijnboompitten.

 5. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.

 6. Leg de asperges op een bord. Besprenkel met een klein beetje goede olijfolie. Rasp er flink wat Parmezaan over, houd de kopjes van de asperges vrij.

 7. Verdeel de stukjes gedroogde tomaat er over en bestrooi met de pijnboompitten. Maak het af met een snuf zwarte peper.

 8. Lekker met aardappelpuree of frieten.

 9. Tips: lees ook de deze handige blog over het koken en bereiden van asperges.

 10. Je kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren of als voorgerecht. Houd in dit laatste geval ca. 3 asperges per persoon aan.

 11. Ook lekker om op de BBQ te grillen.

 12. Tips: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

 13. In de meeste oude en/of gerijpte kazen zoals Parmezaanse kaas zit vrijwel geen lactose. Afhankelijk van hoe gevoelig je er voor bent, kun je er voor kiezen om een vegan Parmezaanse kaas te nemen.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!