Ga naar de inhoud
Courgetti ovenschotel met feta

Courgetti ovenschotel met feta

Een lekkere koolhydraatarme maaltijd met slierten courgette in een zelfgemaakte tomatensaus uit de oven

25 M + 10 M oventijd

Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 kleinere courgettes of 400 gr kant en klare courgetti
  • 1 blik tomatenblokjes ( a 400 gr )
  • 100 gr feta of witte kaas
  • 1 ui ( gesnipperd )
  • 2 tenen knoflook ( fijngesneden )
  • 125 gr spekreepjes
  • handje walnoten ( grof gehakt )
  • Italiaanse kruiden
  • snuf paprikapoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Fruit de ui en knoflook aan in een pan samen met de spekblokjes. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout, snuf paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Maak slierten van de courgettes. Bak deze in een pan een paar minuten tot ze beginnen te slinken. Laat ze goed uitlekken in een vergiet of zeef en schep daarna door de tomatensaus. Doe het mengsel vervolgens in een ovenschaal en kruimel de feta en noten er over. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Ook lekker om met een stuk brood in te dippen.


  2. Dit recept is afkomstig van Annemarie van der Eem, super bedankt!


  3. Follow my blog with Bloglovin