Courgetti ovenschotel met feta

Een lekkere koolhydraatarme maaltijd met slierten courgette in een zelfgemaakte tomatensaus uit de oven

Hoofdgerecht 25 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Fruit de ui en knoflook aan in een pan samen met de spekblokjes. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout, snuf paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Maak slierten van de courgettes. Bak deze in een pan een paar minuten tot ze beginnen te slinken. Laat ze goed uitlekken in een vergiet of zeef en schep daarna door de tomatensaus. Doe het mengsel vervolgens in een ovenschaal en kruimel de feta en noten er over. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Ook lekker om met een stuk brood in te dippen.

  2. Dit recept is afkomstig van Annemarie van der Eem, super bedankt!

  3. Follow my blog with Bloglovin

Heeft het gesmaakt?
284 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!