Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sundae ijs met banaan

Simpel maar heerlijk toetje met vanille ijs met zelfgemaakte chocoladesaus

Ingrediënten
  • 12 bollen vanille ijs
  • 100 gr chocolade puur
  • 100 ml slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoot
  • 2 bananen
Materialen
  • 4 Glazen of kommetjes.
  • Pannetje met kom (au bain-marie)

Bereiding
Verhit een laagje water in een pannetje en zit hier een kommetje op. Verwarm hier de slagroom in. Voeg de suiker en pure chocolade toe en laat deze al omscheppend smelten. Snijd de banaan in plakjes. Doe 3 bollen ijs in een coupe. Voeg de plakjes banaan hier en daar toe. Drizzel wat chocolade saus er over en bestrooi met gehakte hazelnoten. Ook lekker met een toef slagroom.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×