Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Sundae ijs met banaan

Simpel maar heerlijk toetje met vanille ijs met zelfgemaakte chocoladesaus

Ingrediënten
  • 12 bollen vanille ijs
  • 100 gr chocolade puur
  • 100 ml slagroom
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoot
  • 2 bananen
Materialen
  • 4 Glazen of kommetjes.
  • Pannetje met kom (au bain-marie)

Bereiding
Verhit een laagje water in een pannetje en zit hier een kommetje op. Verwarm hier de slagroom in. Voeg de suiker en pure chocolade toe en laat deze al omscheppend smelten. Snijd de banaan in plakjes. Doe 3 bollen ijs in een coupe. Voeg de plakjes banaan hier en daar toe. Drizzel wat chocolade saus er over en bestrooi met gehakte hazelnoten. Ook lekker met een toef slagroom.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette