Erwten stamppot met pittige hamblokjes

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en kook de aardappels in ca 15 tot 20 min gaar. Kook ondertussen de erwtjes in een paar minuten gaar in de magnetron of in een pan met water en giet af. Hak de rode peper fijn en bak kort aan in een koekenpan.

 Voeg de hamblokjes en paprikapoeder (en eventueel de sambal om het extra pittig te maken) toe en bak een paar minuten. Giet de aardappels af en vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappels fijn en maak ze lekker met smeuïg met de creme fraiche en het kookvocht. Breng de puree op smaak met een snufje peper en zout. Schep de erwtjes door de puree en serveer met de pittige hamblokjes.

134 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!