Erwten stamppot met pittige hamblokjes

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en kook de aardappels in ca 15 tot 20 min gaar. Kook ondertussen de erwtjes in een paar minuten gaar in de magnetron of in een pan met water en giet af. Hak de rode peper fijn en bak kort aan in een koekenpan.

  2. Voeg de hamblokjes en paprikapoeder (en eventueel de sambal om het extra pittig te maken) toe en bak een paar minuten. Giet de aardappels af en vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappels fijn en maak ze lekker met smeuïg met de creme fraiche en het kookvocht. Breng de puree op smaak met een snufje peper en zout. Schep de erwtjes door de puree en serveer met de pittige hamblokjes.

Heeft het gesmaakt?
151 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!