Eton mess met bessen

Super makkelijk toetje met slagroom en blauwe bessen wat lekker 'messy' mag zijn

Ingrediënten
250 ml slagroom
100 gr meringue schuimpjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
1 zakje vanille suiker
150 gr blauwe bessen
 
Bereiding
Klop de slagroom met de vanille suiker stijf. Brokkel de meringue schuimpjes er grof bij en schep een of twee keer om. Pureer de helft van de blauwe bessen fijn met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de bessenpuree bij de slagroom en schep ook een of twee keer om zodat er donker rode strepen te zien zijn in het mengsel en niet een egale roze kleur krijgt. Schep wat van het mengsel in een glas en verdeel er af en toe wat hele bessen tussen. Garneer ook de bovenkant van het toetje met een paar bessen en wat brokjes schuim.

 

 

86 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.