Eton mess met bessen

Super makkelijk toetje met slagroom en blauwe bessen wat lekker 'messy' mag zijn

Ingrediënten
250 ml slagroom
100 gr meringue schuimpjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
1 zakje vanille suiker
150 gr blauwe bessen
 
Bereiding
Klop de slagroom met de vanille suiker stijf. Brokkel de meringue schuimpjes er grof bij en schep een of twee keer om. Pureer de helft van de blauwe bessen fijn met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de bessenpuree bij de slagroom en schep ook een of twee keer om zodat er donker rode strepen te zien zijn in het mengsel en niet een egale roze kleur krijgt. Schep wat van het mengsel in een glas en verdeel er af en toe wat hele bessen tussen. Garneer ook de bovenkant van het toetje met een paar bessen en wat brokjes schuim.

 

 

86 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.