Halloween chocolade bark

Deze Halloween chocolade bark ziet er niet alleen (angstaanjagend) lekker uit! Deze griezelige snack is zo gemaakt en ideaal om uit te delen tijdens trick or treat.

Hapjes en snacks 10 min + 15 min uitharden

ingrediënten

voor 8 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de melkchocolade en de witte chocolade in aparte kommen au bain-marie. Dit doe je door de kommen op een pan met heet water te zetten en de chocolade hierin te smelten.

  2. Bij de witte chocolade is het belangrijk dat het water niet kookt of te heet is anders bestaat de kans dat deze verbrand en hard wordt omdat deze een lager verbrandingspunt heeft.

  3. Als de witte chocolade is gesmolten, roer je hier een beetje kleurstof doorheen. In plaats van oranje kun je ook groen gebruiken bijvoorbeeld.

  4. Giet de gesmolten melkchocolade over een stuk bakpapier. Wrijf met een pannenlikker of spatel uit tot een rechthoek van gelijke dikte, ca 0.5 cm.

  5. Verdeel schepjes van de witte chocolade erover en trek er met een mes of satéprikker swirls doorheen. Maak de chocolade bar verder af met andere Halloween decoratie zoals sprinkles, oogjes en andere chocolade.

  6. Laat de Halloween chocoladebar verder uitharden in de koelkast en breek of snijd hem daarna in stukken.

  7. Tip: ook leuk om uit te delen met trick or treat aan de deur

  8. Probeer ook eens pure chocolade i.p.v. melk.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!