Filodeegtaartjes met zalm

Fris lentehapje van krokante filodeegbakjes gevulde met frisse ricotta en gerookte zalm

Ingrediënten 
100 gr gerookte zalm
250 ricotta
2 a 3 bosuien
1 citroen
½ pak filodeeg (5 vellen), ontdooid
snufje peper en zout
vloeibare of gesmolten boter om in te smeren
 
Materialen
Muffinbakblik voor minimaal 9 muffins
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de vellen filodeeg terwijl ze allemaal op elkaar liggen in 9 gelijke stukken. Neem een vierkant velletje filodeeg en smeer met een laagje gesmolten boter.
 
filodeegtaartjes met zalm 01
filodeegtaartjes met zalm 01
filodeegtaartjes met zalm 01
Leg een ander velletje er schuin bovenop en besmeer weer met een laagje boter. Herhaal dit totdat er 5 vierkantjes op elkaar liggen in een stervorm en duw voorzichtig in de muffinvormpjes. Bak de filodeegvormpjes ongeveer 15 tot 20 in de oven totdat ze mooi bruin en knapperig zijn. Rasp ondertussen de schil van de citroen (bewaar eventueel iets ter garnering) en schep door de ricotta.
 
filodeegtaartjes met zalm 01
filodeegtaartjes met zalm 01
filodeegtaartjes met zalm 01
Snijd de bosuien in ringetjes en schep samen met een snufje peper en zout door de ricotta. Haal de filodeegbakjes uit de oven en laat afkoelen. Vul ze met het ricottamengsel, leg er stukje zalm op en garneer eventueel met wat citroenrasp.

 

Vind je dit leuk?
78 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!