Filodeegtaartjes met zalm
Fris lentehapje van krokante filodeegbakjes gevulde met frisse ricotta en gerookte zalm
Ingrediënten
100 gr gerookte zalm
250 ricotta
2 a 3 bosuien
1 citroen
½ pak filodeeg (5 vellen), ontdooid
snufje peper en zout
vloeibare of gesmolten boter om in te smeren
Materialen
Muffinbakblik voor minimaal 9 muffins
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de vellen filodeeg terwijl ze allemaal op elkaar liggen in 9 gelijke stukken. Neem een vierkant velletje filodeeg en smeer met een laagje gesmolten boter.






Snijd de bosuien in ringetjes en schep samen met een snufje peper en zout door de ricotta. Haal de filodeegbakjes uit de oven en laat afkoelen. Vul ze met het ricottamengsel, leg er stukje zalm op en garneer eventueel met wat citroenrasp.