Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frittata met spinazie en chorizo

Goed gevulde frittata met chorizo, spinazie en tomaatjes uit de oven

Ingrediënten 
80 gr chorizo in plakjes
300 gr spinazie
250 gr tomaatjes
5 grote of 6 middelgrote eieren
1 ui
peper en zout
1 theel oregano
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl kwark of yoghurt
Handje geraspte kaas
Olie om mee te bakken
 
Materialen
Ovenschaal (ca 23 cm)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een klein beetje olie in een pan. Hak de ui fijn en fruit de ui 2 minuten in een pan. Voeg de chorizo toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de spinazie toe in gedeeltes totdat hij allemaal geslonken is. Laat het mengsel nog even op laag vuur staan zodat het meeste vocht kan verdampen.
 
frittata met spinazie en chorizo 01
frittata met spinazie en chorizo 01
frittata met spinazie en chorizo 01
frittata met spinazie en chorizo 01
Klop in een kom de eieren, kwark en geraspte kaas door elkaar. Voeg de oregano en een beetje peper en zout toe voor de smaak. Schep de spinazie, chorizo en de tomaatjes in een ingevette ovenschaal. Giet het eiermengsel er over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven totdat de frittata een mooi kleurtje heeft. In de oven komt de frittata wat omhoog maar als je hem er uit haalt zakt hij ook weer wat in. Verdeel als hij iets afgekoeld is de blaadjes basilicum er over.
 
Beoordeling (113 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst