Goed gevulde frittata met chorizo, spinazie en tomaatjes uit de oven
Ingrediënten
80 gr chorizo in plakjes
300 gr spinazie
250 gr tomaatjes
5 grote of 6 middelgrote eieren
1 ui
peper en zout
1 theel oregano
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl kwark of yoghurt
Handje geraspte kaas
Olie om mee te bakken
Materialen
Ovenschaal (ca 23 cm)
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een klein beetje olie in een pan. Hak de ui fijn en fruit de ui 2 minuten in een pan. Voeg de chorizo toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de spinazie toe in gedeeltes totdat hij allemaal geslonken is. Laat het mengsel nog even op laag vuur staan zodat het meeste vocht kan verdampen.
Klop in een kom de eieren, kwark en geraspte kaas door elkaar. Voeg de oregano en een beetje peper en zout toe voor de smaak. Schep de spinazie, chorizo en de tomaatjes in een ingevette ovenschaal. Giet het eiermengsel er over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven totdat de frittata een mooi kleurtje heeft. In de oven komt de frittata wat omhoog maar als je hem er uit haalt zakt hij ook weer wat in. Verdeel als hij iets afgekoeld is de blaadjes basilicum er over.