Frittata met spinazie en chorizo

Goed gevulde frittata met chorizo, spinazie en tomaatjes uit de oven

Ingrediënten 
80 gr chorizo in plakjes
300 gr spinazie
250 gr tomaatjes
5 grote of 6 middelgrote eieren
1 ui
peper en zout
1 theel oregano
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl kwark of yoghurt
Handje geraspte kaas
Olie om mee te bakken
 
Materialen
Ovenschaal (ca 23 cm)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit een klein beetje olie in een pan. Hak de ui fijn en fruit de ui 2 minuten in een pan. Voeg de chorizo toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de spinazie toe in gedeeltes totdat hij allemaal geslonken is. Laat het mengsel nog even op laag vuur staan zodat het meeste vocht kan verdampen.
 
frittata met spinazie en chorizo 01
frittata met spinazie en chorizo 01
frittata met spinazie en chorizo 01
frittata met spinazie en chorizo 01
Klop in een kom de eieren, kwark en geraspte kaas door elkaar. Voeg de oregano en een beetje peper en zout toe voor de smaak. Schep de spinazie, chorizo en de tomaatjes in een ingevette ovenschaal. Giet het eiermengsel er over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven totdat de frittata een mooi kleurtje heeft. In de oven komt de frittata wat omhoog maar als je hem er uit haalt zakt hij ook weer wat in. Verdeel als hij iets afgekoeld is de blaadjes basilicum er over.
 
248 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.