Garnalenkroketjes

Bij een gezellig avondje horen deze lekker tapashapje van zelfgemaakte kroketjes gevuld met garnalen

Ingrediënten 
Vulling:
300 ml visbouillon
200 gr kleine garnalen
3 eetlepels room
2 blaadjes gelatine
50 gr boter
70 gr bloem
citroensap van ½ citroen
1 theel gedroogde peterselie
optioneel: snuf cayennepeper voor een pittige bite
 
Korstje:
2 eieren
50 gr paneermeel
30 gr bloem
Zonnebloemolie om te frituren
 
Materialen
Frituurpan
Keukenpapier
 
Bereiding
Smelt de boter in de pan en voeg de 70 gr bloem toe. Roer met een garde door elkaar en laat de roux kort garen in de pan (zorg dat hij niet verkleurd). Giet de bouillon er bij roer tot een gladde saus. Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine goed uit en roer samen met de peterselie en room door de saus.
 
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
Schep de garnaaltjes er door en laat het mengsel minimaal 45 min afkoelen in de koelkast. Zet alvast een bord met 1 losgeklopt ei en een bord met paneermeel klaar. Controleer of de vulling goed stevig is geworden. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem en doe ook wat bloem op je handen.
 
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
Neem wat van de garnalenvulling (1 flinke eetlepel) in je hand en rol er een worstje van, probeer dit zo egaal mogelijk te maken. Rol door de bloem, haal daarna door het ei en rol daarna door het paneermeel. Herhaal dit tot alle vulling op is. Klop het tweede ei los op het bord en vul het bord met paneermeel eventueel aan.
 
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
garnalenkroketjes 01
Haal de kroketjes nogmaals eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Zo krijgen ze een extra krokant korstje en barsten ze niet zo snel open tijdens het frituren. Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden en bak de kroketjes in 2 of 3 porties in een minuut of 3 of 4 mooi bruin en krokant. Laat de garnalenkroketjes uitlekken op een stuk keukenpapier.
 
118 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.