Garnalenkroketjes
Bij een gezellig avondje horen deze lekker tapashapje van zelfgemaakte kroketjes gevuld met garnalen
Ingrediënten
Vulling:
300 ml visbouillon
200 gr kleine garnalen
3 eetlepels room
2 blaadjes gelatine
50 gr boter
70 gr bloem
citroensap van ½ citroen
1 theel gedroogde peterselie
optioneel: snuf cayennepeper voor een pittige bite
Korstje:
2 eieren
50 gr paneermeel
30 gr bloem
Zonnebloemolie om te frituren
Materialen
Frituurpan
Keukenpapier
Bereiding
Smelt de boter in de pan en voeg de 70 gr bloem toe. Roer met een garde door elkaar en laat de roux kort garen in de pan (zorg dat hij niet verkleurd). Giet de bouillon er bij roer tot een gladde saus. Laat de gelatine weken in een kommetje met koud water. Knijp de gelatine goed uit en roer samen met de peterselie en room door de saus.








Neem wat van de garnalenvulling (1 flinke eetlepel) in je hand en rol er een worstje van, probeer dit zo egaal mogelijk te maken. Rol door de bloem, haal daarna door het ei en rol daarna door het paneermeel. Herhaal dit tot alle vulling op is. Klop het tweede ei los op het bord en vul het bord met paneermeel eventueel aan.




Haal de kroketjes nogmaals eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Zo krijgen ze een extra krokant korstje en barsten ze niet zo snel open tijdens het frituren. Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden en bak de kroketjes in 2 of 3 porties in een minuut of 3 of 4 mooi bruin en krokant. Laat de garnalenkroketjes uitlekken op een stuk keukenpapier.