Gebakken havermout met appel

Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190° graden.

Rasp de helft van de appel grof en snijd de andere helft van de appel in plakjes.

Meng in een kom de havermout met het lijnzaad, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout. Voeg hier de geraspte appel en rozijnen aan toe. Meng dit nog een keer goed door.

Doe vervolgens de melk, honing of agavesiroop en de vanille extract erbij en roer dit tot een geheel.

Doe het havermout mengsel in een ovenbestendige schaal en verdeel de plakjes appel over de bovenkant heen. Zet voor circa 30 minuten in de oven.

Maak de gebakken havermout af met wat geroosterd amandelschaafsel en serveer deze met (Griekse) yoghurt.

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!