Ga naar de inhoud
Gebakken havermout met appel

Gebakken havermout met appel

Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 80 gram havermout
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 friszure appel
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel honing of agavesiroop
  • 0.5 theelepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • Snuf zout
  • Griekse yoghurt ( optioneel, om erbij te serveren )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.


  2. Rasp de helft van de appel grof en snijd de andere helft van de appel in plakjes.


  3. Meng in een kom de havermout met het lijnzaad, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snuf zout. Voeg hier de geraspte appel en rozijnen aan toe. Meng dit nog een keer goed door.


  4. Doe vervolgens de melk, honing of agavesiroop en de vanille extract erbij en roer dit tot een geheel.


  5. Doe het havermout mengsel in een ovenbestendige schaal en verdeel de plakjes appel over de bovenkant heen. Zet voor circa 30 minuten in de oven.


  6. Maak de gebakken havermout af met wat geroosterd amandelschaafsel en serveer deze met (Griekse) yoghurt.