Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gezonde aardbeien kwarktaart

Deze healthy kwarkaart op basis van magere yoghurt is natuurlijk gezoet en heeft een lekkere bodem van o.a. havermout en noten

Ingrediënten
Bodem
Materialen

Bereiding

 Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.

 Maal of pureer ca. 200 gr aardbeien (bewaar er een paar voor de garnering). Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water en knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen.

 Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien er door. Schraap de merg uit het vanillestokje en roer samen met de honing of agavesiroop door de kwark. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen.

 Wil je geen blaadjes gelatine gebruiken, probeer dan gelatinepoeder (b.v. van Jacob Hooi te koop bij de Tuinen) of gebruik agar agar.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.