Gezonde aardbeien kwarktaart

Deze healthy kwarkaart op basis van magere yoghurt is natuurlijk gezoet en heeft een lekkere bodem van o.a. havermout en noten

Bakrecept 45 min + 4 uur wachten

ingrediënten

voor 10 personen

Bodem

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.

  2. Maal of pureer ca. 200 gr aardbeien (bewaar er een paar voor de garnering). Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water en knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen.

  3. Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien er door. Schraap de merg uit het vanillestokje en roer samen met de honing of agavesiroop door de kwark. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen.

  4. Wil je geen blaadjes gelatine gebruiken, probeer dan gelatinepoeder (b.v. van Jacob Hooi te koop bij de Tuinen) of gebruik agar agar.

Heeft het gesmaakt?
1178 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!