Kurkuma latte

Dit verwarmende en gezonde drankje, ook wel bekend als golden milk, is een fijne boost voor je weerstand en gelukkig ook erg lekker.

Drankjes 15 min

ingrediënten

voor 2 grote glazen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de verse gember en de kurkuma en snijd in dunne plakjes.

  2. Vul een steelpannetje met de melk en voeg de verse gember en kurkuma toe.

  3. Voeg vervolgens de kurkumapoeder, kaneelpoeder, kardemompoeder, gemalen zwarte peper en de zoetmaker naar smaak toe. Roer door.

  4. Breng het op een medium lage temperatuur net niet aan de kook. Roer af en toe door. Zodra je tekenen van borrelen ziet, haal je het van het vuur.

  5. Schenk met behulp van een zeefje de drankjes in twee glazen.

  6. De ingrediënten in het recept zijn flexibel te vervangen, te verminderen of vermenigvuldigen. Vervang de amandelmelk door een andere (plantaardige) melk. Kun je de verse kurkuma niet vinden? Voeg dan een halve theelepel extra kurkumapoeder toe. Gebruik je wel vaker verse gember? Dan kun je er eventueel wat extra in doen voor nog meer gembersmaak. Agavesiroop maakt dit recept vegan, maar je kunt het ook vervangen voor honing of een andere zoetmaker.

  7. Tip: wil je een schuimlaagje bovenop je kurkuma latte? Kies dan voor volle melk of een barista editie van de plantaardige melk. Schuim 3-4 eetlepels per persoon op en schenk dit eerst in je glas. Schenk vervolgens de rest er met behulp van een zeefje overheen. Strooi er nog wat gember-en kurkumapoeder overheen als decoratie.

  8. Kurkuma is gezond voor je, maar net zoals met de meeste dingen kun je het beter met mate gebruiken. Dit is voor iedereen anders, maar vermijd om het ineens in een grote hoeveelheden binnen te krijgen.

Heeft het gesmaakt?
35 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.