Ga naar de inhoud
Gebakken kimchi rijst met ei (Bokkeumbap)

Gebakken kimchi rijst met ei (Bokkeumbap)

Heerlijk recept voor gebakken kimchi rijst met ei. Heb je wel eens kimchi gegeten? Kimchi is gefermenteerde kool en groenten en is erg smaakvol en gezond. Dit recept maak je al in 20 minuutjes.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr rijst
  • 400 gr kimchi
  • 4 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 4 eieren
  • 1 scheutje donkere sojasaus
  • Scheutje sesamolie
  • chili naar smaak
  • peper en zout
  • sesamzaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking, doorgaans 10 minuten, in een pan met water met een snuf zout. Laat de rijst daarna afkoelen of spoel hem af onder de koude kraan.


  2. Laat de kimchi uitlekken en vang het vocht op.


  3. Verhit de sesamolie in een grote pan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Hak de bosuien in ringetjes en voeg toe aan de pan. Bewaar wat voor de garnering.


  4. Doe dan de uitgelekte kimchi erbij en bak een minuutje mee. Doe een klein scheutje sojasaus er bij.


    gebakken kimchi rijst stap 1 gebakken kimchi rijst stap 2 gebakken kimchi rijst stap 3
  5. Doe dan de koude rijst erbij en schep er doorheen.


  6. Doe dan een beetje van het opgevangen kimchi vocht erbij. Net zoveel tot het lekker smeuïg is maar geen papje. Breng optioneel nog pittig op smaak met chili.


    gebakken kimchi rijst stap 4 gebakken kimchi rijst stap 5 gebakken kimchi rijst stap 6
  7. Bak de eieren aan een zijde in een koekenpan als spiegelei en bestrooi met een snufje peper en zout.


  8. Schep de kimchi rijst op borden en serveer met de spiegeleieren. Garneer met extra bosui en wat sesamzaadjes.