Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde groene asperges

Een heerlijk bijgerecht voor het kerstmenu dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis

Ingrediënten
  • 350 gr groene asperges
  • 5 plakken parmaham rolletjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • Snuf Italiaanse kruiden

Bereiding
Verwarm de grill (of oven) Snijd de laatste 2 cm van de asperges, deze zijn hard en taai. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water. Laat ze daarna goed uitlekken. Doe de kookroom in een pannetje en breng aan de kook. Laat 40 gr kaas hierin smelten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door en laat de saus iets indikken.

gegratineerde_groene_asperges_03.jpg
gegratineerde_groene_asperges_04.jpg
gegratineerde_groene_asperges_05.jpg
gegratineerde_groene_asperges_06.jpg

Maak pakketjes van 3 of 3 groene asperges en rol ze in een plak parmaham. Leg ze in een ovenschaal. Giet de kaassaus er over. Bestrooi met de rest van de kaas en wat gehakte hazelnoten. Gratineer de asperges 5 min onder grill tot de kaas iets bruin kleurt.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette