Ga naar de inhoud
Groene asperges uit de oven met kaas

Groene asperges uit de oven met kaas

Een heerlijk bijgerecht van gegratineerde asperges met kaas dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis of wat aardappeltjes.

20 M + 5 M gratineren

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr groene asperges
  • 5 plakken parmaham rolletjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • Snuf Italiaanse kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de grill (of oven) Snijd de laatste 2 cm van de asperges, deze zijn hard en taai. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water. Laat ze daarna goed uitlekken. Doe de kookroom in een pannetje en breng aan de kook. Laat 40 gr kaas hierin smelten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door en laat de saus iets indikken.


  2. Maak pakketjes van 3 of 3 groene asperges en rol ze in een plak parmaham. Leg ze in een ovenschaal. Giet de kaassaus er over. Bestrooi met de rest van de kaas en wat gehakte hazelnoten. Gratineer de asperges 5 min onder grill tot de kaas iets bruin kleurt.