Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde groene asperges

Een heerlijk bijgerecht voor het kerstmenu dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis

Ingrediënten
  • 350 gr groene asperges
  • 5 plakken parmaham rolletjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • Snuf Italiaanse kruiden

Bereiding
Verwarm de grill (of oven) Snijd de laatste 2 cm van de asperges, deze zijn hard en taai. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water. Laat ze daarna goed uitlekken. Doe de kookroom in een pannetje en breng aan de kook. Laat 40 gr kaas hierin smelten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door en laat de saus iets indikken.

gegratineerde_groene_asperges_03.jpg
gegratineerde_groene_asperges_04.jpg
gegratineerde_groene_asperges_05.jpg
gegratineerde_groene_asperges_06.jpg

Maak pakketjes van 3 of 3 groene asperges en rol ze in een plak parmaham. Leg ze in een ovenschaal. Giet de kaassaus er over. Bestrooi met de rest van de kaas en wat gehakte hazelnoten. Gratineer de asperges 5 min onder grill tot de kaas iets bruin kleurt.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl