Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde groene asperges

Een heerlijk bijgerecht voor het kerstmenu dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis

Ingrediënten
  • 350 gr groene asperges
  • 5 plakken parmaham rolletjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 125 ml kookroom
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • Snuf Italiaanse kruiden

Bereiding
Verwarm de grill (of oven) Snijd de laatste 2 cm van de asperges, deze zijn hard en taai. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water. Laat ze daarna goed uitlekken. Doe de kookroom in een pannetje en breng aan de kook. Laat 40 gr kaas hierin smelten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door en laat de saus iets indikken.

gegratineerde_groene_asperges_03.jpg
gegratineerde_groene_asperges_04.jpg
gegratineerde_groene_asperges_05.jpg
gegratineerde_groene_asperges_06.jpg

Maak pakketjes van 3 of 3 groene asperges en rol ze in een plak parmaham. Leg ze in een ovenschaal. Giet de kaassaus er over. Bestrooi met de rest van de kaas en wat gehakte hazelnoten. Gratineer de asperges 5 min onder grill tot de kaas iets bruin kleurt.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst