Gegratineerde groene asperges

Een heerlijk bijgerecht voor het kerstmenu dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis

Bijgerecht 20 min + 5 min gratineren

ingrediënten

voor 3 personen

Bereiding

  1. Verwarm de grill (of oven) Snijd de laatste 2 cm van de asperges, deze zijn hard en taai. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water. Laat ze daarna goed uitlekken. Doe de kookroom in een pannetje en breng aan de kook. Laat 40 gr kaas hierin smelten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door en laat de saus iets indikken.

  2. Maak pakketjes van 3 of 3 groene asperges en rol ze in een plak parmaham. Leg ze in een ovenschaal. Giet de kaassaus er over. Bestrooi met de rest van de kaas en wat gehakte hazelnoten. Gratineer de asperges 5 min onder grill tot de kaas iets bruin kleurt.

Heeft het gesmaakt?
58 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!