Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel truffelsoep

Verras iedereen met dit heerlijk culinair maar makkelijk recept.

Ingrediënten
2 a 3 verse truffels
400 gr aardappelen
700 ml water
1 ½ tablet kippenbouillon
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook
1 grote ui, gesnipperd
1 theel rozemarijn blaadjes
150 ml kookroom
2 eetl zwarte truffelolie
Zout en peper
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit 700 ml water in een soeppan en los de 1 ½ tablet kippenbouillon op. Voeg de aardappel, ui, knoflook en rozemarijn toe en laat ca 12 minuten zachtjes koken. Schenk de kookroom er bij en voeg de truffels toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Roer de kaas en 1 eetl truffelolie er door en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuutjes pruttelen. Dien de soep op in borden of kommetje en druppel een beetje truffelolie in het midden.
Beoordeling (30 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette