Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappel truffelsoep

Verras iedereen met dit heerlijk culinair maar makkelijk recept.

Ingrediënten
2 a 3 verse truffels
400 gr aardappelen
700 ml water
1 ½ tablet kippenbouillon
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook
1 grote ui, gesnipperd
1 theel rozemarijn blaadjes
150 ml kookroom
2 eetl zwarte truffelolie
Zout en peper
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit 700 ml water in een soeppan en los de 1 ½ tablet kippenbouillon op. Voeg de aardappel, ui, knoflook en rozemarijn toe en laat ca 12 minuten zachtjes koken. Schenk de kookroom er bij en voeg de truffels toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Roer de kaas en 1 eetl truffelolie er door en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuutjes pruttelen. Dien de soep op in borden of kommetje en druppel een beetje truffelolie in het midden.
Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst