Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel truffelsoep

Verras iedereen met dit heerlijk culinair maar makkelijk recept.

Ingrediënten
2 a 3 verse truffels
400 gr aardappelen
700 ml water
1 ½ tablet kippenbouillon
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook
1 grote ui, gesnipperd
1 theel rozemarijn blaadjes
150 ml kookroom
2 eetl zwarte truffelolie
Zout en peper
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit 700 ml water in een soeppan en los de 1 ½ tablet kippenbouillon op. Voeg de aardappel, ui, knoflook en rozemarijn toe en laat ca 12 minuten zachtjes koken. Schenk de kookroom er bij en voeg de truffels toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Roer de kaas en 1 eetl truffelolie er door en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuutjes pruttelen. Dien de soep op in borden of kommetje en druppel een beetje truffelolie in het midden.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×