
Aardappelsoep
Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm. Een makkelijk soeprecept, maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.
40 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
450 gr aardappelen ( kruimig )
-
800 ml water
-
1 bouillonblokje ( groente of kip )
-
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
2 teentjes knoflook
-
1 grote ui
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
200 ml kookroom ( plantaardig )
-
3 eetlepels truffelolie
-
Zout en peper
-
2 Ć 3 verse truffels of tapenade ( optioneel )
Benodigdheden
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan met een beetje olie.
-
Voeg de aardappels in stukken toe.
-
Doe de tijm erbij en bak 1 minuutje en voeg dan het water toe en breng aan de kook.
-
Los de bouillonblokjes erin op. Laat de soep ca. 15 a 20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn.
-
Pureer ze fijn met een staafmixer.
-
Voeg dan de room, de truffelolie en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer er door.
-
Proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.
-
Serveer de soep in borden of kommen en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas. Druppel er eventueel nog wat extra truffelolie in en garneer met een takje tijm.
-
Tip: wil je de soep helemaal luxe maken? Dan kun je er een beetje geschaafde verse truffel of truffeltapenade in doen na het serveren.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
137 stemmen
Ook lekker