Ga naar de inhoud
Aardappelsoep

Aardappelsoep

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm. Een makkelijk soeprecept, maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 450 gr aardappelen ( kruimig )
  • 800 ml water
  • 1 bouillonblokje ( groente of kip )
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 ml kookroom ( plantaardig )
  • 3 eetlepels truffelolie
  • Zout en peper
  • 2 à 3 verse truffels of tapenade ( optioneel )

Benodigdheden

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan met een beetje olie.


  2. Voeg de aardappels in stukken toe.


  3. Doe de tijm erbij en bak 1 minuutje en voeg dan het water toe en breng aan de kook.


    truffelsoep truffelsoep truffelsoep
  4. Los de bouillonblokjes erin op. Laat de soep ca. 15 a 20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn.


  5. Pureer ze fijn met een staafmixer.


  6. Voeg dan de room, de truffelolie en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer er door.


  7. Proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.


  8. Serveer de soep in borden of kommen en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas. Druppel er eventueel nog wat extra truffelolie in en garneer met een takje tijm.


  9. Tip: wil je de soep helemaal luxe maken? Dan kun je er een beetje geschaafde verse truffel of truffeltapenade in doen na het serveren.


  10. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.