Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel truffelsoep

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm, een makkelijk soeprecept maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan met een beetje olie. Voeg de aardappels in stukken toe. Doe de tijm erbij en bak 1 minuutje en voeg dan het water toe en breng aan de kook.

 Los de bouillonblokjes erin op. Laat de soep ca 15 a 20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn. Pureer ze fijn met een staafmixer. Voeg dan de room, de truffelolie en de helft van de parmezaanse kaas toe en roer er door.

 Proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken. Serveer de soep in borden of kommen, garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, druppel er eventueel wat extra truffelolie in en garneer met een takje tijm.

 Tip: wil je de soep helemaal luxe maken dan kun je er een beetje geschaafde verse truffel of truffeltapenade in doen na het serveren.

aardappel-truffelsoep

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×