Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappelsoep

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm, een makkelijk soeprecept maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een soeppan met een beetje olie. Voeg de aardappels in stukken toe. Doe de tijm erbij en bak 1 minuutje en voeg dan het water toe en breng aan de kook.

 Los de bouillonblokjes erin op. Laat de soep ca 15 a 20 minuten koken tot de aardappels goed gaar zijn. Pureer ze fijn met een staafmixer. Voeg dan de room, de truffelolie en de helft van de parmezaanse kaas toe en roer er door.

 Proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken. Serveer de soep in borden of kommen, garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, druppel er eventueel wat extra truffelolie in en garneer met een takje tijm.

 Tip: wil je de soep helemaal luxe maken dan kun je er een beetje geschaafde verse truffel of truffeltapenade in doen na het serveren.

aardappel-truffelsoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×