Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde kip met pistachenootjes

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

Ingrediënten
4 kipfilets
Paar takjes verse peterselie
90 gr pistachenootjes, ongezouten
1 rode peper
4 plakken parmaham (8 kan ook)
Peper en zout
Scheut olijfolie
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden. Bestrooi de binnenzijde met peper en zout. Hak de pistache samen met de rode peper en peterselie fijn in een keukenmachine. Voeg een scheut olijfolie toe en meng nog kort even mee. Verdeel het pistache mengsel over de binnenzijde van de kipfilets en klap ze dicht. Wikkel ze in een plak parmaham en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg eventueel nog wat hele pistachenootjes naast de kip in de ovenschaal. Zet de kip ongeveer 20 minuten in de oven, controleer daarna even of de kip goed gaar is. Zo niet dan zet nog even terug in de oven. Bedruip tussendoor een paar keer met het braadvocht. Lekker met wat aardappeltjes of een frisse salade.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×