Gevulde kip met pistachenootjes

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

Ingrediënten
4 kipfilets
Paar takjes verse peterselie
90 gr pistachenootjes, ongezouten
1 rode peper
4 plakken parmaham (8 kan ook)
Peper en zout
Scheut olijfolie
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden. Bestrooi de binnenzijde met peper en zout. Hak de pistache samen met de rode peper en peterselie fijn in een keukenmachine. Voeg een scheut olijfolie toe en meng nog kort even mee. Verdeel het pistache mengsel over de binnenzijde van de kipfilets en klap ze dicht. Wikkel ze in een plak parmaham en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg eventueel nog wat hele pistachenootjes naast de kip in de ovenschaal. Zet de kip ongeveer 20 minuten in de oven, controleer daarna even of de kip goed gaar is. Zo niet dan zet nog even terug in de oven. Bedruip tussendoor een paar keer met het braadvocht. Lekker met wat aardappeltjes of een frisse salade.
 
86 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.