Gevulde kip met pistachenootjes
Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 kipfilets
-
Paar takjes verse peterselie
-
90 gr pistachenootjes ( ongezouten )
-
1 rode peper
-
4 plakken parmaham
-
peper en zout
-
scheut olijfolie
BENODIGDHEDEN
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de kipfilets net niet helemaal dwars doormidden. Bestrooi de binnenzijde met peper en zout. Hak de pistache samen met de rode peper en peterselie fijn in een keukenmachine. Voeg een scheut olijfolie toe en meng nog kort even mee. Verdeel het pistache mengsel over de binnenzijde van de kipfilets en klap ze dicht. Wikkel ze in een plak parmaham en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg eventueel nog wat hele pistachenootjes naast de kip in de ovenschaal. Zet de kip ongeveer 20 minuten in de oven, controleer daarna even of de kip goed gaar is. Zo niet dan zet nog even terug in de oven. Bedruip tussendoor een paar keer met het braadvocht. Lekker met wat aardappeltjes of een frisse salade.
Heeft het gesmaakt?
124 stemmen
Ook lekker