Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gehaktballen met ei (scotch eggs)

Deze gehaktballen met een gekookt ei in het midden worden ook wel scotch eggs genoemd of vogelnestjes

Ingrediënten
  • 5 kleine eieren
  • 500 gr gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 bord bloem
  • 1 bord paneermeel

Bereiding
Kook 4 eieren gaar in ongeveer 7 minuten en laat daarna schrikken in koud water en afkoelen. Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel, peper en zout. Verdeel in 4 ballen en druk deze plat of rol plat met een deegroller met wat folie er tussen.

Leg een ei in het midden en vouw het gehakt er rond om heen. Druk alle naden goed dicht en draai de bal nog een paar keer goed rond. Klop het vijfde ei los op een bord. Haal de gehaktballen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel.

Verwarm een frituurpan of pan met zonnebloemolie op 170 graden en frituur de ballen ca 5 minuten. Doe de pan niet te vol. Je kunt ze ook eventueel in de oven bakken 30 minuten op 180 graden. Laat ze uitlekken en serveer met wat ketchup en/of mayonaise en wat rucola.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×