Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gehaktballen met ei (scotch eggs)

Deze gehaktballen met een gekookt ei in het midden worden ook wel scotch eggs genoemd of vogelnestjes

Ingrediënten
  • 5 kleine eieren
  • 500 gr gehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 bord bloem
  • 1 bord paneermeel

Bereiding
Kook 4 eieren gaar in ongeveer 7 minuten en laat daarna schrikken in koud water en afkoelen. Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel, peper en zout. Verdeel in 4 ballen en druk deze plat of rol plat met een deegroller met wat folie er tussen.

scotch-eggs_1.jpg
scotch-eggs_2.jpg
scotch-eggs_3.jpg

Leg een ei in het midden en vouw het gehakt er rond om heen. Druk alle naden goed dicht en draai de bal nog een paar keer goed rond. Klop het vijfde ei los op een bord. Haal de gehaktballen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel.

scotch-eggs_4.jpg
scotch-eggs_5.jpg
scotch-eggs_6.jpg

Verwarm een frituurpan of pan met zonnebloemolie op 170 graden en frituur de ballen ca 5 minuten. Doe de pan niet te vol. Je kunt ze ook eventueel in de oven bakken 30 minuten op 180 graden. Laat ze uitlekken en serveer met wat ketchup en/of mayonaise en wat rucola.

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette