Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gehaktballen met ei (scotch eggs)

Deze gehaktballen met een gekookt ei in het midden worden ook wel scotch eggs genoemd of vogelnestjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Kook 4 eieren gaar in ongeveer 7 minuten en laat daarna schrikken in koud water en afkoelen. Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel, peper en zout. Verdeel in 4 ballen en druk deze plat of rol plat met een deegroller met wat folie er tussen.

 Leg een ei in het midden en vouw het gehakt er rond om heen. Druk alle naden goed dicht en draai de bal nog een paar keer goed rond. Klop het vijfde ei los op een bord. Haal de gehaktballen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel.

 Verwarm een frituurpan of pan met zonnebloemolie op 170 graden en frituur de ballen ca 5 minuten. Doe de pan niet te vol. Je kunt ze ook eventueel in de oven bakken 30 minuten op 180 graden. Laat ze uitlekken en serveer met wat ketchup en/of mayonaise en wat rucola.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×