Ga naar de inhoud
Aspergesoep met zalm

Aspergesoep met zalm

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 700 gr asperges
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 80 gr bloem / maïzena
  • 70 gr boter
  • 150 gr gerookte zalm
  • 2 sjalotjes
  • Verse bieslook
  • Handje croutons
  • Verse peterselie om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukken. Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op.


  2. Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges toe.


  3. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Voeg de zalm (gedeeltelijk) in reepjes toe aan de soep. Schep de soep in borden en garneer met zalm, croutons wat fijngehakte bieslook.


  4. Bekijk hier alle soeprecepten of maak eens dit lekkere lenterecept voor courgettesoep