Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geitenkaassouffle met asperge

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Schil de asperges en snijd 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 a 4 cm. Breng een pan water aan de kook en voeg de stukken asperge toe en laat 5 min koken en giet ze af. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de slagroom met de geitenkaas en eieren in de keukenmachine en klop fijn. Voeg dan de kruiden toe.

 Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Giet het eiermengsel er in tot een paar cm onder de rand. Doe een paar stukken asperge in elk bakje. Zet de schaaltjes in de oven en bak de souffle in ca 25 min gaar. Tijdens het bakken komt hij flink omhoog maar zakt later ook weer wat in als je hem uit de oven haalt. Mochten er geen witte asperges in het seizoen zijn dan kun je ook groene nemen. Deze hoef je niet van te voren te koken.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×