Geitenkaassouffle met asperge

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Schil de asperges en snijd 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 a 4 cm. Breng een pan water aan de kook en voeg de stukken asperge toe en laat 5 min koken en giet ze af. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de slagroom met de geitenkaas en eieren in de keukenmachine en klop fijn. Voeg dan de kruiden toe.

 Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Giet het eiermengsel er in tot een paar cm onder de rand. Doe een paar stukken asperge in elk bakje. Zet de schaaltjes in de oven en bak de souffle in ca 25 min gaar. Tijdens het bakken komt hij flink omhoog maar zakt later ook weer wat in als je hem uit de oven haalt. Mochten er geen witte asperges in het seizoen zijn dan kun je ook groene nemen. Deze hoef je niet van te voren te koken.

65 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!