Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geitenkaassouffle met asperge

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Ingrediënten
  • 250 gr geitenkaas
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 5 asperges
  • Snuf zout
  • Snuf tijm
  • Boter om in te vetten
Materialen
  • Ovenschaaltjes / soufflebakjes ca 10 cm
  • Keukenmachine

Bereiding
Schil de asperges en snijd 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 a 4 cm. Breng een pan water aan de kook en voeg de stukken asperge toe en laat 5 min koken en giet ze af. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de slagroom met de geitenkaas en eieren in de keukenmachine en klop fijn. Voeg dan de kruiden toe.

geitenkaassouffle_asperge_01.jpg
geitenkaassouffle_asperge_02.jpg
geitenkaassouffle_asperge_03.jpg
geitenkaassouffle_asperge_04.jpg

Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Giet het eiermengsel er in tot een paar cm onder de rand. Doe een paar stukken asperge in elk bakje. Zet de schaaltjes in de oven en bak de souffle in ca 25 min gaar. Tijdens het bakken komt hij flink omhoog maar zakt later ook weer wat in als je hem uit de oven haalt. Mochten er geen witte asperges in het seizoen zijn dan kun je ook groene nemen. Deze hoef je niet van te voren te koken.

Beoordeling (50 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s