Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geitenkaassouffle met asperge

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Ingrediënten
  • 250 gr geitenkaas
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 5 asperges
  • Snuf zout
  • Snuf tijm
  • Boter om in te vetten
Materialen
  • Ovenschaaltjes / soufflebakjes ca 10 cm
  • Keukenmachine

Bereiding
Schil de asperges en snijd 3 cm van het uiteinde er af. Snijd de rest van de asperges in stukken van ca 3 a 4 cm. Breng een pan water aan de kook en voeg de stukken asperge toe en laat 5 min koken en giet ze af. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de slagroom met de geitenkaas en eieren in de keukenmachine en klop fijn. Voeg dan de kruiden toe.

geitenkaassouffle_asperge_01.jpg
geitenkaassouffle_asperge_02.jpg
geitenkaassouffle_asperge_03.jpg
geitenkaassouffle_asperge_04.jpg

Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Giet het eiermengsel er in tot een paar cm onder de rand. Doe een paar stukken asperge in elk bakje. Zet de schaaltjes in de oven en bak de souffle in ca 25 min gaar. Tijdens het bakken komt hij flink omhoog maar zakt later ook weer wat in als je hem uit de oven haalt. Mochten er geen witte asperges in het seizoen zijn dan kun je ook groene nemen. Deze hoef je niet van te voren te koken.

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes