Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlofsoep

Lekkere romige witlofsoep met stukjes amandel en peterselie

 
Ingrediënten
1 uitje
3 stronkjes witlof
30 gr boter
30 gr bloem
400 ml kippenbouillon
400 ml melk
Peterselie, fijngehakt
4 eelt amandelen, gepeld
1 blaadje laurier
Peper en zout
100 ml creme fraiche
Eventueel suiker
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Verhit de boter en fruit de ui. Bak daarna de reepjes witlof een paar minuten mee. Strooi de bloem over de witlof en ui en roer goed door. Giet daarna de melk en de bouillon er bij, en voeg het blaadje laurier toe. Blijf goed roeren totdat de soep indikt. Laat de soep ongeveer 10 min zachtjes pruttelen. Haal het blaadje laurier er uit. Pureer de soep met de staafmixer helemaal fijn. Roer de creme fraiche er door. Breng op smaak met peper en zout. Mocht de soep nog een beetje een bittere nasmaak hebben kun je er een lepeltje suiker aan toevoegen. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie licht bruin en hak ze fijn. Schep de soep in 4 kommen of borden en bestrooi met stukjes amandelen en peterselie. 

 

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×