Witlofsoep

Makkelijk basisrecept voor lekkere lichte en romige soep gemaakt van witlof, zonder dat deze bitter smaakt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Hak het uitje fijn. Smelt de boter in een (soep)pan. Bak de ui een paar minuutjes. Snijd de witlof in reepjes, verwijder eventueel het middelste harde gedeelte, dit maakt de soep iets bitterder.

Voeg de witlof toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de suiker en bloem toe en roer er door. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf goed roeren. Als alle bouillon in de pan zit dan voeg je het laurierblaadje toe en breng je de soep zachtjes aan de kook. Laat ca. 10 minuutjes koken.

Verwijder de laurier. Pureer de soep fijn met de staafmixer, in een blender kan eventueel ook. Voeg de kookroom toe en roer er door. Breng de soep eventueel nog op smaak met een beetje peper en zout. Garneer de soep voor het serveren met wat geroosterd amandelschaafsel en verse peterselie.

Tip: ook lekker met gebakken (vega)spekjes

134 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!