Speculaasmousse

Heerlijk speculaas dessert van een luchtige mousse met Speculoos, speculaaskruiden en laagjes speculaas in een glaasje

Nagerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de Speculoos zodat deze zacht wordt, bijvoorbeeld zachtjes in een pannetje of in een bakje in de magnetron.

  2. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen.

  3. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de mixer. Schep de gesmolten Speculoos en speculaaskruiden voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten erdoor. Klop niet te lang ander klop je de lucht eruit.

  4. Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Neem de potjes of glaasjes erbij en maak laagjes met de speculaasmousse en de speculaaskruimels. Laat nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Tip: bewaar de speculaasmousse maximaal 2 dagen in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
48 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!