Zalm met spek en dillepesto

Zalm met spek en dillepesto. Een mooi en lekker zalmrecept voor een feestelijk diner. Geniet van sappige zalm, knapperig spek en zelfgemaakte dillepesto.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dille pesto:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg 3 a 4 plakken spek iets overlappend naast elkaar op een snijplank.

  2. Snijd de citroen in schijfjes en halveer deze. Leg 2 schijfjes citroen op de spek en leg hier een stuk zalm op. Wikkel de spek naar boven om de zalm.

  3. Leg de pakketjes met de citroen aan de bovenzijde op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje peper en zout. Zet de zalm 10 tot 12 min in de oven.

  4. Maak ondertussen de dillepesto: Doe de dille, parmezaanse kaas en pijnboompitten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe tot een gladde pesto.

  5. Haal de zalmfilet uit de oven en serveer op een bord. Verdeel wat van de dille pesto er over en bestrooi eventueel met wat pijnboompitten. Lekker met aardappeltjes en broccoli of een salade.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!