Zalm met spek en dillepesto
Mooi en lekker zalmrecept met spek en zelfgemaakte dillepesto voor tijdens een (kerst)diner
Ingrediënten
4 mooie stukken zalm van ca 150 gr per stuk.
150 gr ontbijtspek (12 tot 16 plakken)
1 citroen
Peper en zout
Dille pesto:
20 gr verse dille
40 gr parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
30 gr pijnboompitten + eventueel om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Leg 3 a 4 plakken spek iets overlappend naast elkaar op een snijplank. Snijd de citroen in schijfjes en halveer deze. Leg 2 schijfjes citroen op de spek en leg hier een stuk zalm op. Wikkel de spek naar boven om de zalm.Leg de pakketjes met de citroen aan de bovenzijde op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje peper en zout. Zet de zalm 10 tot 12 min in de oven.






Haal de zalmfilet uit de oven en serveer op een bord. Verdeel wat van de dille pesto er over en bestrooi eventueel met wat pijnboompitten. Lekker met aardappeltjes en broccoli of een salade.