Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm met spek en dillepesto

Mooi en lekker zalmrecept met spek en zelfgemaakte dillepesto voor tijdens een (kerst)diner

Ingrediënten 
4 mooie stukken zalm van ca 150 gr per stuk.
150 gr ontbijtspek (12 tot 16 plakken)
1 citroen
Peper en zout
 
Dille pesto:
20 gr verse dille
40 gr parmezaanse kaas
50 ml olijfolie
30 gr pijnboompitten + eventueel om te garneren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Leg 3 a 4 plakken spek iets overlappend naast elkaar op een snijplank. Snijd de citroen in schijfjes en halveer deze. Leg 2 schijfjes citroen op de spek en leg hier een stuk zalm op. Wikkel de spek naar boven om de zalm.Leg de pakketjes met de citroen aan de bovenzijde op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje peper en zout. Zet de zalm 10 tot 12 min in de oven.
 
zalm met spek 01
zalm met spek 01
zalm met spek 01
Maak ondertussen de dillepesto: Doe de dille, parmezaanse kaas en pijnboompitten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe tot een gladde pesto.
 
zalm met spek 01
zalm met spek 01
zalm met spek 01
Haal de zalmfilet uit de oven en serveer op een bord. Verdeel wat van de dille pesto er over en bestrooi eventueel met wat pijnboompitten. Lekker met aardappeltjes en broccoli of een salade.
 
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel