Ga naar de inhoud
Zalm met spek en dillepesto

Zalm met spek en dillepesto

Zalm met spek en dillepesto. Een mooi en lekker zalmrecept voor een feestelijk diner. Geniet van sappige zalm, knapperig spek en zelfgemaakte dillepesto.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 mooie stukken zalm ( van ca. 150 gr per stuk )
  • 150 gr ontbijtspek ( 12 tot 16 plakken )
  • 1 citroen
  • peper en zout

Dille pesto:

  • 20 gr verse dille
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 50 ml olijfolie
  • 30 gr pijnboompitten + eventueel om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg 3 a 4 plakken spek iets overlappend naast elkaar op een snijplank.


  2. Snijd de citroen in schijfjes en halveer deze. Leg 2 schijfjes citroen op de spek en leg hier een stuk zalm op. Wikkel de spek naar boven om de zalm.


  3. Leg de pakketjes met de citroen aan de bovenzijde op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje peper en zout. Zet de zalm 10 tot 12 min in de oven.


    zalm met spek 01 zalm met spek 02 zalm met spek 03
  4. Maak ondertussen de dillepesto: Doe de dille, parmezaanse kaas en pijnboompitten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe tot een gladde pesto.


    zalm met spek 04 zalm met spek 05 zalm met spek 06
  5. Haal de zalmfilet uit de oven en serveer op een bord. Verdeel wat van de dille pesto er over en bestrooi eventueel met wat pijnboompitten. Lekker met aardappeltjes en broccoli of een salade.