Pecanbroodjes van bladerdeeg

Heb jij ook zo'n zin in zoete, knapperige pecanbroodjes van bladerdeeg? Met dit recept maak je een heerlijke traktatie van bladerdeeg, pecannoten, maple syrup, bruine suiker en een beetje kaneel.

Bakrecept 30 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Doe de pecannoten (bewaar er een paar voor de garnering) samen met de suiker, boter, ⅔ van de ahorn siroop en kaneel in een foodprocessor en maal het geheel tot er een soort spijs ontstaat.

  3. Verdeel de plakjes bladerdeeg denkbeeldig in drie rijen. Verdeel een flinke lepel pecanspijs over het middelste deel van het bladerdeeg. Snijd de delen links en rechts in reepjes van 0.5 cm dik. Verwijder de bovenste en onderste twee reepjes. Dus alle 4 de hoeken missen een stukje.

  4. Vouw vervolgens het uitstekende middelste deel iets over de vulling en vervolgens de dunne reepjes kruislings over het spijs heen. Druk alles goed dicht, anders kan de vulling er iets uitlopen tijdens het bakken.

  5. Leg het pecanbroodje op de bakplaat en smeer ze in met losgeklopt ei. Hak de overige pecannoten die je bewaard had fijn en bestrooi de broodjes hiermee.

  6. Bak de pecanbroodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

  7. Smeer de pecan broodjes zodra ze uit de oven komen met de overgebleven ahorn siroop voor een mooie glans.

  8. Geniet van deze heerlijke pecan broodjes, perfect voor een zoete traktatie!

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!