Ga naar de inhoud
Hummus met geroosterde paprika

Hummus met geroosterde paprika

Maak zelf eens deze heerlijke hummus met geroosterde paprika. Geef je hummus een lekkere smaak met gerookte paprikapoeder en geroosterde paprika. Serveer met wat (pita)brood of gebruik het als dip voor verse groenten.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 130 gr kikkererwten ( voorgekookt uit blik, pot of zak )
  • 1.5 eetlepels tahin ( sesampasta )
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Snuf komijn
  • 1 snuf peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder ( gerookt )
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheut olijfolie
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering). Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer dit fijn. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken. Proef ook of er nog extra kruiden bij moeten.


    hummus met geroosterde paprika stap 1 hummus met geroosterde paprika stap 2 hummus met geroosterde paprika stap 3
  2. Doe de paprika hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten erop. Besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf paprikapoeder over. Serveer de zelfgemaakte hummus met wat (pita)brood. Bewaar de hummus in een goed afgesloten bakje in de koelkast.