Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevuld broodje kip met ananas

Deze gevulde broodjes met licht pittige kip, champignons en ananas zijn lekker als lunch of hoofdgerecht
Ingrediënten 
250 gr ananas, in blokjes
350 tot 400 gr kip in blokjes
1 rode ui
250 gr champignons
Snufje cayennepoeder
1 theelepel paprikapoeder
Snufje komijn
Peper en zout
1 courgette
4 italiaanse bollen
4 eetlepels geraspte kaas
 
Materialen
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de kip rondom aan. Voeg de paprikapoeder, komijn en cyennepeper (naar smaak) toe en schep om.
 
gevuld broodje kip met ananas 01
gevuld broodje kip met ananas 01
gevuld broodje kip met ananas 01
Snijd de champignons, ui en courgette in stukken en voeg toe aan de kip. Bak de kip en de groenten een minuut of 7. Voeg daarna de stukken ananas toe en bak nog 3 min mee. Snijd het bovenste kapje van de broodjes en bewaar dit. Pluk met je vingers wat van het brood er uit zodat er een gat ontstaat.
 
gevuld broodje kip met ananas 01
gevuld broodje kip met ananas 01
gevuld broodje kip met ananas 01
Schep het kip/groentenmengsel in het broodje en bestrooi met kaas. Zet de gevulde broodjes ongeveer 8 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Serveer met het kapje brood.
 
Dit recept is lekker als lunch of als avondmaal. Houd voor de lunch 1 broodje p.p aan voor het avondeten 1,5 tot 2 broodjes p.p, afhankelijk of je er ook nog bijvoorbeeld soep bij eet.
Beoordeling (83 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst