Mangosoep dessert

Fris dessert van koude mangopuree met limoen en room, heerlijk op een warme zomerdag of na de barbecue

Nagerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de mango in stukjes. Bewaar er een paar voor de garnering. Doe de rest in een keukenmachine of blender. Rasp de limoen bewaar dit apart. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de mango. Voeg ook het ananassap toe en mix fijn tot een soepje. Bewaar het mengsel zolang in de koelkast.

  2. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Mix op het laatst de Griekse yoghurt er door en de limoenrasp.

  3. Verdeel de mangosoep over borden en schep wat van het roommengsel in het midden. Garneer met de overgebleven mango in hele kleine blokjes gesneden, limoenrasp en verse munt.

  4. Tip: dit dessert is makkelijk al een dag van tevoren voor te bereiden. Schep de room dan pas voor het serveren in de mangosoep.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!