Mangosoep dessert

Fris dessert van koude mangopuree met limoen en room, heerlijk op een warme zomerdag of na de barbecue

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de mango in stukjes. Bewaar er een paar voor de garnering. Doe de rest in een keukenmachine of blender. Rasp de limoen bewaar dit apart. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de mango. Voeg ook het ananassap toe en mix fijn tot een soepje. Bewaar het mengsel zolang in de koelkast.

Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker. Mix op het laatst de Griekse yoghurt er door en de limoenrasp.

Verdeel de mangosoep over borden en schep wat van het roommengsel in het midden. Garneer met de overgebleven mango in hele kleine blokjes gesneden, limoenrasp en verse munt.

Tip: dit dessert is makkelijk al een dag van tevoren voor te bereiden. Schep de room dan pas voor het serveren in de mangosoep.

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!