Ga naar de inhoud
Gevulde abrikozen met mascarpone

Gevulde abrikozen met mascarpone

Een heerlijk zomers hapje van gegrilde en gevulde abrikoosjes waarbij zoete en hartige smaken perfect met elkaar combineren

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 verse abrikoosjes
  • 10 theelepels mascarpone
  • Paar druppels honing
  • 4 plakken parmaham
  • verse basilicum
  • 1 eetlepel pecannoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de abrikoosjes en verwijder de pit. Bestrijk de snijzijde met een beetje olie en grill ze in een grillpan tot er mooie donkere strepen te zien zijn. Vul ze met een theelepel mascarpone.


    abrikoos met mascarpone www.leukerecepten.nl abrikoos met mascarpone www.leukerecepten.nl abrikoos met mascarpone www.leukerecepten.nl
  2. Scheur de parmaham in stukjes en rol op. Leg deze op de mascarpone samen met een blaadje basilicum. Druppel er een paar druppels honing over en bestrooi met wat pecannoten.