Komkommerschuitjes met krabsalade

Vrolijke komkommerschuitjes met zelfgemaakte krabsalade met radijs.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Kook het eitje in ongeveer 8 minuten gaar. Laat het eitje goed schrikken en afkoelen. Giet de krab af en druk al het water eruit. Voeg vervolgens zure room, mayonaise en citroensap toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Snijd de radijs in kleine blokjes en meng door de salade.

 Snijd ook het eitje in kleine stukjes en voeg toe. Snijd nu schuine plakken van de komkommer, ongeveer 3 mm dik. Vouw de komkommer tot een bootje en zet vast met een prikker. Schep hier nu de krabsalade in.

 In plaats van krab uit blik kun je ook surimi gebruiken.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.