Komkommerschuitjes met krabsalade
Vrolijke komkommerschuitjes met zelfgemaakte krabsalade met radijs.
ingrediënten
Benodigdheden
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook het eitje in ongeveer 8 minuten gaar. Laat het eitje goed schrikken en afkoelen. Giet de krab af en druk al het water eruit. Voeg vervolgens zure room, mayonaise en citroensap toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Snijd de radijs in kleine blokjes en meng door de salade.
-
Snijd ook het eitje in kleine stukjes en voeg toe. Snijd nu schuine plakken van de komkommer, ongeveer 3 mm dik. Vouw de komkommer tot een bootje en zet vast met een prikker. Schep hier nu de krabsalade in.
-
In plaats van krab uit blik kun je ook surimi gebruiken.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.