Gevulde champignons met kerrie

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Hapjes en snacks 10 min + 20 oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hol de champignons uit door het steeltje volledig te verwijderen, hier gaat de vulling in. Maak de vulling door een scheutje olie te verhitten in een pan en hier de prei in te bakken. Als de prei bijna gaar is voeg je de kerrie toe. Bak nog 1 minuut en voeg dan room en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Laat dit pruttelen tot de room ingedikt is. Vul nu de champignons met het preimengsel en strooi geraspte kaas er overheen. Smeer een beetje olie op de randjes van de champignons, leg ze in een ovenschaal en bak ongeveer 20 minuten in de oven gaar.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
68 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!