Ga naar de inhoud
Mozzarella sticks

Mozzarella sticks

Maak zelf je eigen mozzarella sticks met dit eenvoudige recept. Een perfecte en smaakvolle snack, lekker met wat chilisaus. Met slechts een handvol ingrediënten heb je deze mozzarella snacks zo gemaakt.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 bollen mozzarella
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eieren ( losgeklopt )
  • 10 eetlepels paneermeel
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • peper en zout
  • Chilisaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet drie borden klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Meng de Italiaanse kruiden en een flinkje snuf zout en peper door de bloem.


  2. Snij de mozzarella in staafjes. Haal deze staafjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Haal ze daarna nogmaals door het ei en de paneermeer, zodat ze goed bedekt zijn.


    mozzarella sticks stap 1 mozzarella sticks stap 2 mozzarella sticks stap 3
  3. Verwarm de olie in een pan tot 180ºC. Frituur de mozzarellasticks tot ze aan alle kanten goudbruin en krokant zijn, wat slechts enkele minuten duurt. Laat ze vervolgens even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer ze direct met wat chilisaus.


    mozzarella sticks stap 4 mozzarella sticks stap 5 mozzarella sticks stap 6
  4. Tip: bak de mozzarella sticks maar kort, anders loopt de kaas eruit. Je kunt de mozzarella ook snijden en van tevoren een uur in de vriezer leggen om dit tegen te gaan.