Mozzarella sticks
Maak zelf je eigen mozzarella sticks met dit eenvoudige recept. Een perfecte en smaakvolle snack, lekker met wat chilisaus. Met slechts een handvol ingrediënten heb je deze mozzarella snacks zo gemaakt.
35 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
2 bollen mozzarella
-
2 eetlepels bloem
-
2 eetlepels Italiaanse kruiden
-
2 eieren ( losgeklopt )
-
10 eetlepels paneermeel
-
Zonnebloemolie om in te frituren
-
peper en zout
-
Chilisaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zet drie borden klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Meng de Italiaanse kruiden en een flinkje snuf zout en peper door de bloem.
-
Snij de mozzarella in staafjes. Haal deze staafjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Haal ze daarna nogmaals door het ei en de paneermeer, zodat ze goed bedekt zijn.
-
Verwarm de olie in een pan tot 180ºC. Frituur de mozzarellasticks tot ze aan alle kanten goudbruin en krokant zijn, wat slechts enkele minuten duurt. Laat ze vervolgens even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer ze direct met wat chilisaus.
-
Tip: bak de mozzarella sticks maar kort, anders loopt de kaas eruit. Je kunt de mozzarella ook snijden en van tevoren een uur in de vriezer leggen om dit tegen te gaan.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker