Mozzarella sticks

Maak zelf je eigen mozzarella sticks met dit eenvoudige recept. Een perfecte en smaakvolle snack, lekker met wat chilisaus. Met slechts een handvol ingrediënten heb je deze mozzarella snacks zo gemaakt.

Hapjes en snacks 35 min

ingrediënten

voor 16 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet drie borden klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met paneermeel. Meng de Italiaanse kruiden en een flinkje snuf zout en peper door de bloem.

  2. Snij de mozzarella in staafjes. Haal deze staafjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Haal ze daarna nogmaals door het ei en de paneermeer, zodat ze goed bedekt zijn.

  3. Verwarm de olie in een pan tot 180ºC. Frituur de mozzarellasticks tot ze aan alle kanten goudbruin en krokant zijn, wat slechts enkele minuten duurt. Laat ze vervolgens even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer ze direct met wat chilisaus.

  4. Tip: bak de mozzarella sticks maar kort, anders loopt de kaas eruit. Je kunt de mozzarella ook snijden en van tevoren een uur in de vriezer leggen om dit tegen te gaan.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.