
Gevulde champignons met spekjes
Gevulde champignons met spekjes. Heerlijke champignons gevuld met smaakvolle spekjes. Een verrukkelijk hapje dat altijd goed in de smaak valt!
30 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
400 gr grote of middelgrote champignons
-
100 gr spekjes
-
0.5 rode paprika
-
0.3 courgette
-
1 teentje knoflook
-
50 gr geraspte kaas
-
Snufje peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en breek of snijd het steeltje er zo ver mogelijk uit. Hak de steeltjes samen met de paprika, knoflook en courgette in kleine stukjes.
-
Bak de spekjes in een koekenpan totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de fijngehakte groenten en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
-
Bestrooi de binnenkant van de champignons met een beetje peper en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
-
Vul ze met het groenten-spek mengsel en bestrooi met kaas. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
-
Tip: Als je de champignons op een mooi schaaltje wilt serveren kan er nog wat vocht uit komen. Laat de champignons na het bakken daarom even uitlekken op een keukenpapiertje.
Heeft het gesmaakt?
134 stemmen
Ook lekker