Gevulde champignons met spekjes

Gevulde champignons met spekjes. Heerlijke champignons gevuld met smaakvolle spekjes. Een verrukkelijk hapje dat altijd goed in de smaak valt!

Voorgerecht 30 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en breek of snijd het steeltje er zo ver mogelijk uit. Hak de steeltjes samen met de paprika, knoflook en courgette in kleine stukjes.

  2. Bak de spekjes in een koekenpan totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de fijngehakte groenten en knoflook toe en bak deze 5 minuten.

  3. Bestrooi de binnenkant van de champignons met een beetje peper en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

  4. Vul ze met het groenten-spek mengsel en bestrooi met kaas. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.

  5. Tip: Als je de champignons op een mooi schaaltje wilt serveren kan er nog wat vocht uit komen. Laat de champignons na het bakken daarom even uitlekken op een keukenpapiertje.

Heeft het gesmaakt?
133 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!