Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde champignons met spekjes

Snel en makkelijk kerstrecept: gevulde champignons met spek, paprika, courgette en kaas
Ingredienten
400 gr grote of middelgrote champignons
100 gr spekjes
½ rode paprika
1/3 courgette
1 teentje knoflook
50 gr geraspte kaas
Snufje peper
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons schoon en breek of snijd het steeltje er zo ver mogelijk uit. Hak de steeltjes samen met de paprika, knoflook en courgette in kleine stukjes. Bak de spekjes in een koekenpan totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de fijngehakte groenten en knoflook toe en bak deze 5 minuten.
 
gevulde champignons met spekjes01
gevulde champignons met spekjes02
gevulde champignons met spekjes03
gevulde champignons met spekjes04
Bestrooi de binnenkant van de champignons met een beetje peper en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vul ze met het groenten-spek mengsel en bestrooi met kaas. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
 
Tip: Als je de champignons op een mooi schaaltje wilt serveren kan er nog wat vocht uit komen. Laat de champignons na het bakken daarom even uitlekken op een keukenpapiertje. 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×