Borrelkrans voor kerst
Gezellige kerstborrel op de planning? Maak dan deze feestelijke krans van rozemarijn met lekkere toppings. Ook leuk als voorafje bij het kerstdiner.
ingrediënten
Materiaal
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden. Steek sterren uit de plakken bladerdeeg.
-
Leg deze op een bakplaat, besmeer met een beetje water of melk en bestrooi met een beetje sesamzaad.
-
Bak ze in ca. 15 minuten krokant in de oven.
-
Snijd de tomaatjes doormidden en snijd dunne plakjes van de mini komkommer (met een kaasschaaf of dunschiller bijvoorbeeld) en rol ze op.
-
Leg de takjes rozemarijn als een krans op een bord of plank.
-
Snijd de brie in stukjes en leg deze erop.
-
Verdeel de vijgenjam er over.
-
Verdeel de tomaatjes, olijven, komkommerrolletjes, bladerdeegsterren, blokjes kaas (ook leuk om uit te steken met een vormpje) en noten over de feestelijke borrelkrans.
-
Serveer met prikkertjes in het midden.
-
Tip: de hoeveelheden in dit recept zijn een indicatie, je kunt de krans makkelijker iets groter of kleiner maken.
-
Vervang de vijgenjam ook eens door cranberrycompote
-
Weinig tijd? Vervang de bladerdeegsterren dan door crostini’s of crackers.
-
Je kunt deze krans al van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Voeg bladerdeegsterren en noten pas vlak voor het serveren toe anders worden deze zacht.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!