Mini tomaat galettes
Een heerlijke vegetarisch hapje of snack van smaakvolle tomaatjes omhuld met deeg
ingrediënten
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een kommetje met een eetlepel balsamico azijn, peterselie, peper en zout. Leg een velletje deeg op een bakplaat met bakpapier en snijd de koekjes er af. Besmeer het midden met een beetje roomkaas of mascarpone. Verdeel wat van het tomatenmengsel over het roommengsel.
-
Vouw de randen van het deeg gedeeltelijk over de tomaatjes en overlap deze. Klop het ei los en bestrijk de randen hiermee. Bestrooi de galettes met wat feta en bak ze 20 a 25 minuten in de oven. Garneer ze voor het serveren met wat rucola, balsamico creme en pijnboompitten.

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.