Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde courgette met aubergine

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1/2 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Margarine om in te bakken
  • 1/2 rode peper
  • 5 gr verse peterselie
  • 1/2 groene paprika
  • 5 gr munt
  • 2 tomaten (in tomatenblokjes)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gr zilvervlies rijst
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper in de tussentijd de ui en knoflook. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in kleine stukjes. Snijd ook de rode peper fijn.

gevulde-courgette-6.jpg
gevaulde-courgette-5.jpg
gevulde-courgette-4.jpg

Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in een beetje margarine en voeg na 2 minuten ook de aubergine blokjes en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-10 minuten of tot de aubergine zacht is. Giet de rijst af en spoel met koud water. Voeg de rijst toe aan de groenten en meng met de blokjes tomaat, tomatenpuree en peper en zout.

gevulde-courgette-3.jpg
gevulde-courgette-2.jpg
gevulde-courgette-1.jpg

Hak de peterselie en munt fijn en meng dit er ook door. Halveer de courgettes, schep het vruchtvlees eruit en vul dit met het rijstmengsel. Bak nu af in ongeveer 25 minuten of tot de courgette beetgaar is.

Tip: Serveer 1 tot 2 halve courgettes per persoon.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst