Gevulde courgette met aubergine
Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij
50 M
Ingrediënten
Voor personen
-
2 courgettes
-
0.5 aubergine
-
2 tenen knoflook
-
1 ui
-
Margarine om in te bakken
-
0.5 rode peper
-
5 gr verse peterselie
-
0.5 groene paprika
-
5 gr munt
-
2 tomaten ( in blokjes )
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
100 gr zilvervlies rijst
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper in de tussentijd de ui en knoflook. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in kleine stukjes. Snijd ook de rode peper fijn.
-
Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in een beetje margarine en voeg na 2 minuten ook de aubergine blokjes en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-10 minuten of tot de aubergine zacht is. Giet de rijst af en spoel met koud water. Voeg de rijst toe aan de groenten en meng met de blokjes tomaat, tomatenpuree en peper en zout.
-
Hak de peterselie en munt fijn en meng dit er ook door. Halveer de courgettes, schep het vruchtvlees eruit en vul dit met het rijstmengsel. Bak nu af in ongeveer 25 minuten of tot de courgette beetgaar is.
-
Tip: Serveer 1 tot 2 halve courgettes per persoon.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
95 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten