Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde courgette met aubergine

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1/2 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Margarine om in te bakken
  • 1/2 rode peper
  • 5 gr verse peterselie
  • 1/2 groene paprika
  • 5 gr munt
  • 2 tomaten (in tomatenblokjes)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gr zilvervlies rijst
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper in de tussentijd de ui en knoflook. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in kleine stukjes. Snijd ook de rode peper fijn.

gevulde-courgette-6.jpg
gevaulde-courgette-5.jpg
gevulde-courgette-4.jpg

Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in een beetje margarine en voeg na 2 minuten ook de aubergine blokjes en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-10 minuten of tot de aubergine zacht is. Giet de rijst af en spoel met koud water. Voeg de rijst toe aan de groenten en meng met de blokjes tomaat, tomatenpuree en peper en zout.

gevulde-courgette-3.jpg
gevulde-courgette-2.jpg
gevulde-courgette-1.jpg

Hak de peterselie en munt fijn en meng dit er ook door. Halveer de courgettes, schep het vruchtvlees eruit en vul dit met het rijstmengsel. Bak nu af in ongeveer 25 minuten of tot de courgette beetgaar is.

Tip: Serveer 1 tot 2 halve courgettes per persoon.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (33 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette