Gevulde courgette met aubergine

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Hoofdgerecht 50 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper in de tussentijd de ui en knoflook. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in kleine stukjes. Snijd ook de rode peper fijn.

  2. Fruit de ui, knoflook en rode peper aan in een beetje margarine en voeg na 2 minuten ook de aubergine blokjes en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-10 minuten of tot de aubergine zacht is. Giet de rijst af en spoel met koud water. Voeg de rijst toe aan de groenten en meng met de blokjes tomaat, tomatenpuree en peper en zout.

  3. Hak de peterselie en munt fijn en meng dit er ook door. Halveer de courgettes, schep het vruchtvlees eruit en vul dit met het rijstmengsel. Bak nu af in ongeveer 25 minuten of tot de courgette beetgaar is.

  4. Tip: Serveer 1 tot 2 halve courgettes per persoon.

  5. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
95 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.