Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde courgette met aubergine

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1/2 aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 5 gr verse peterselie
  • 1/2 groene paprika
  • 5 gr munt
  • 2 tomaten (in tomatenblokjes)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gr zilvervlies rijst
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper in de tussentijd de ui en knoflook. Snijd de aubergine in blokjes en de paprika in kleine stukjes. Snijd ook de rode peper fijn.

gevulde-courgette-6.jpg
gevaulde-courgette-5.jpg
gevulde-courgette-4.jpg

Fruit de ui, knoflook en rode peper aan en voeg na 2 minuten ook de aubergine blokjes en paprika toe. Bak dit ongeveer 5-10 minuten of tot de aubergine zacht is. Giet de rijst af en spoel met koud water. Voeg de rijst toe aan de groenten en meng met de blokjes tomaat, tomatenpuree en peper en zout.

gevulde-courgette-3.jpg
gevulde-courgette-2.jpg
gevulde-courgette-1.jpg

Hak de peterselie en munt fijn en meng dit er ook door. Halveer de courgettes, schep het vruchtvlees eruit en vul dit met het rijstmengsel. Bak nu af in ongeveer 25 minuten of tot de courgette beetgaar is.

Tip: Serveer 1 tot 2 halve courgettes per persoon.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×