Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde Italiaanse bol

Lekker mediterraans gevuld broodje met gekruid gehakt, gedroogde tomaatjes, feta blokjes en munt

Ingredienten

300 gr rundergehakt
3 italiaanse bollen
8 gedroogde tomaatjes
1 kleine rode ui
1 rode peper
1 theel komijn, gemalen
½ theel koriander, gemalen
Paar blaadjes verse munt
Paar takjes verse peterselie
Peper en zout
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
100 gr fetablokjes
 
Bereiding
Snijd de rode ui en rode peper klein en de gedroogde tomaatjes in stukjes. Bak de uien met de rode peper en het gehakt in een pan. Snijd in de tussentijd de bovenste helft van de Italiaanse bol en hol deze verder uit.
gevulde italiaanse bol 01
gevulde italiaanse bol 01
gevulde italiaanse bol 01
gevulde italiaanse bol 01
Voeg de stukjes gedroogde tomaat, komijn, koriander en verse peterselie toe aan het gehakt en schep goed door. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg op het laatst de blokjes feta en verse munt toe. Schep het mengsel in de broodjes en bestrooi met pijnboompitten.
 
Ook lekker in een kleiner broodje als lunch.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×