Ga naar de inhoud
Gevulde Italiaanse bol

Gevulde Italiaanse bol

Lekker mediterraans gevuld broodje met gekruid gehakt, gedroogde tomaatjes, feta blokjes en munt

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr rundergehakt
  • 3 Italiaanse bollen
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 theel komijn ( gemalen )
  • theel ½koriander ( gemalen )
  • blaadjes Paarverse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • 2 eetl pijnboompitten ( geroosterd )
  • 100 gr fetablokjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de rode ui en rode peper klein en de gedroogde tomaatjes in stukjes. Bak de uien met de rode peper en het gehakt in een pan. Snijd in de tussentijd de bovenste helft van de Italiaanse bol en hol deze verder uit.


    gevulde italiaanse bol stap 1 gevulde italiaanse bol stap 2 gevulde italiaanse stap 3
  2. Voeg de stukjes gedroogde tomaat, komijn, koriander en verse peterselie toe aan het gehakt en schep goed door. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg op het laatst de blokjes feta en verse munt toe. Schep het mengsel in de broodjes en bestrooi met pijnboompitten


  3. Ook lekker in een kleiner broodje als lunch.