Gevulde tomaten met pesto risotto

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Bijgerecht 40 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de bouillon en houd deze warm.

  2. Snipper het sjalotje en fruit aan in een pannetje met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee.

  3. Blus af met een scheutje wijn en wacht tot de wijn is opgenomen.

  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200° graden.

  5. Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat opnemen door de rijst. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (ca. 20 minuten).

  6. Snijd ondertussen de bovenzijde van de tomaten, hol ze uit en leg in een ovenschaal. Rooster ook de pijnboompitten.

  7. Als de risotto beetgaar is roer je de kaas, boter, pesto er doorheen samen met de pijnboompitten. Vul de tomaten met het mengsel en leg het kapje er weer op. Bak de gevulde tomaten nog 15 minuten in de oven.

  8. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
49 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!