Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde tomaten met pesto risotto

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Ingrediënten
  • 100 gr risotto
  • 5 trostomaten
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 flinke eetlepel pesto
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Scheut witte wijn
  • 1 sjalotje
  • Klontje boter
  • 250 ml warme groentebouillon

Bereiding
Snipper het sjalotje en fruit aan in een pannetje met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met een scheutje wijn en wacht tot de wijn is opgenomen. Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat opnemen door de rijst. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (ca. 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Snijd de bovenzijde van de tomaten en hol ze uit en leg in een ovenschaal. Als de risotto beetgaar is roer je de kaas, boter, pesto er door samen met de pijnboompitten. Vul de tomaten met het mengsel en leg het kapje er weer op. Bak de gevulde tomaten nog 15 minuten in de oven.

gevulde-tomaten-met-risotto

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×