Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten
25 M + 12 M bakken
Ingrediënten
Voor stuks
-
6 portobello’s
-
300 gr roomkaas ( bv monchou )
-
1 rode paprika
-
2 eetl pijnboompitten
-
1 teentje knoflook
-
peper en zout
-
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
-
aluminiumfolie of bakje
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de stelen uit de portobello en hak deze fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze samen met de fijngehakte knoflook en de stukjes steel 3 min in een koekenpan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
-
Meng het paprikamengsel door de roomkaas en vul de portobello’s hiermee. Bestrooi met wat pijnboompitten en wat geraspte Parmezaanse kaas. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de BBQ of doe ze in een ovenschaal in de oven op 200 graden.
-
Als het mogelijk is doe je de deksel van de BBQ dicht, dan smelt de kaas extra snel. Bak de portobello ongeveer 10 -12 minuten op de BBQ of in de oven.
Heeft het gesmaakt?
612 stemmen
Ook lekker