Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde portobello van de bbq

Heerlijk vegetarisch bbq recept: portobello's gevuld met roomkaas en paprika

Ingredienten
6 portobello’s
300 gr roomkaas naturel (bv monchou) op kamertemperatuur
1 rode paprika
2 eetl pijnboompitten
1 teentje knoflook, fijn gehakt
Peper en zout
3 eetl geraspte parmezaanse kaas
 
Materiaal:
Aluminium folie of bakjes
 
Bereiding
Snijd de stelen uit de portobello en hak deze fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze samen met de knoflook en de stukjes steel 3 min in een koekenpan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
 
gevulde portobello van de BBQ 01
gevulde portobello van de BBQ 01
gevulde portobello van de BBQ 01
Meng het paprikamengsel door de roomkaas en vul de portobello’s hiermee. Bestrooi met wat pijnboompitten en wat geraspte Parmezaanse kaas. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de bbq.
 
gevulde portobello van de BBQ 01
gevulde portobello van de BBQ 01
gevulde portobello van de BBQ 01
Als het mogelijk is doe je de deksel van de bbq dicht, dan smelt de kaas extra snel. Bak de portobello ongeveer 10 -12 minuten. Je kunt ze ook in de oven bereiden op 200 graden.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×