Pizza met courgette en feta van de BBQ

Deze vegetarische pizza met groenten en feta is heerlijk uit de oven, maar nog lekkerder van de BBQ

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met een snufje peper en zout. Verhit een grillpan en bestrijk met een beetje olie. Grill de courgette tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Maak de bodem volgens de verpakking of het recept. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het deeg in tweeen (of drieen) en draai er een bol van. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol een deegbol uit tot een ronde pizzabodem. Besmeer de bovenzijde met wat pizzasaus en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel de gegrilde courgette over en kruimel de feta er over. Bak de pizza ca 15 min in de oven.

 Manier op de BBQ Om de pizza op de BBQ te bakken heb je een barbecue nodig die je met een deksel goed kunt afsluiten. En gebruik een pizzasteen op de BBQ en leg deze al 20 min van te voren op de BBQ zodat deze goed warm kan worden. Een pizzaschep is ook handig. Bereid de pizza zoals hierboven staat beschreven. Houd een temperatuur van ca 250 graden van de barbecue aan. Bestrooi de pizzasteen met een beetje bloem. Leg de pizza hierop en doe de deksel van de barbecue dicht. Na ongeveer 8 min is hij klaar, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Check regelmatig of de bodem niet zwart wordt.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.