Pizza met courgette en feta van de BBQ

Deze vegetarische pizza met groenten en feta is heerlijk uit de oven, maar nog lekkerder van de BBQ

Hoofdgerecht 35 min + 15 min baktijd

ingrediënten

voor 2 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met een snufje peper en zout.

  2. Verhit een grillpan en bestrijk met een beetje olie. Grill de courgette tot er mooie grillstrepen te zien zijn.

  3. Maak de pizzbodem volgens de verpakking of het recept.

  4. Verwarm de oven voor op 230° graden.

  5. Verdeel het deeg in tweeën (of drieën) en draai er een bol van. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol een deegbol uit tot een ronde pizzabodem.

  6. Besmeer de bovenzijde met wat pizzasaus en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Verdeel de gegrilde courgette over en kruimel de feta er over. Bak de pizza ca. 15 min in de oven.

  7. Manier op de BBQ:

    Om de pizza op de BBQ te bakken heb je een barbecue nodig die je met een deksel goed kunt afsluiten. En gebruik een pizzasteen op de BBQ en leg deze al 20 min van te voren op de BBQ zodat deze goed warm kan worden. Een pizzaschep is ook handig. Bereid de pizza zoals hierboven staat beschreven. Houd een temperatuur van ca. 250 graden van de barbecue aan. Bestrooi de pizzasteen met een beetje bloem. Leg de pizza hierop en doe de deksel van de barbecue dicht. Na ongeveer 8 min. is hij klaar, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue. Check regelmatig of de bodem niet zwart wordt.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!