Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde portobello’s met mexicaanse vulling

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Ingrediënten
  • 4 portobello
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • 125 ml tomatensaus
  • Snuf komijn
  • Snuf gerookt paprikapoeder
  • Klein snufje chili
  • 125 ml zure room
  • Verse koriander of peterselie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en schraap wat van de binnenkant er uit met een lepel. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en ook de portobello’s lichtjes. Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg de komijn, paprikapoeder en chili toe. Laat de maïs en bonen uitlekken en schep door de tomatensaus samen met de fijngehakte rode ui. Vul de grote champignons ermee en bestrooi met kaas en zet ze ca. 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er een beetje zure room op en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.

Lekker als hoofdgerecht (2 p.p.) met bijvoorbeeld een salade er bij of als lunch.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×