Gevulde portobello’s met mexicaanse vulling
Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.
20 M + 10 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 portobello
-
1 klein blikje maïs
-
1 klein blikje kidneybonen
-
1 kleine rode ui
-
50 gr geraspte mozzarella kaas
-
125 ml tomatensaus
-
Snuf komijn
-
Snuf gerookt paprikapoeder
-
Klein snufje chili
-
125 ml zure room
-
Verse koriander of peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en schraap wat van de binnenkant er uit met een lepel. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en ook de portobello’s lichtjes.
-
Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg de komijn, paprikapoeder en chili toe. Laat de maïs en bonen uitlekken en schep door de tomatensaus samen met de fijngehakte rode ui.
-
Vul de grote champignons ermee en bestrooi met kaas en zet ze ca. 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er een beetje zure room op en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.
-
Lekker als hoofdgerecht (2 p.p.) met bijvoorbeeld een salade er bij of als lunch.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
55 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten