
Gevulde portobello’s met mexicaanse vulling
Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.
20 M + 10 M oventijd
Ingrediƫnten: Portobello Mexicaans
Voor stuks
-
4 portobello
-
1 klein blikje maĆÆs
-
1 klein blikje kidneybonen
-
1 kleine rode ui
-
50 gr geraspte mozzarella kaas
-
125 ml tomatensaus
-
Snuf komijn
-
Snuf gerookt paprikapoeder
-
Klein snufje chili
-
125 ml zure room
-
Verse koriander of peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Portobello Mexicaans
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de portobelloās en schraap wat van de binnenkant er uit met een lepel. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en ook de portobelloās lichtjes.
-
Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg de komijn, paprikapoeder en chili toe. Laat de maĆÆs en bonen uitlekken en schep door de tomatensaus samen met de fijngehakte rode ui.
-
Vul de grote champignons ermee en bestrooi met kaas en zet ze ca. 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er een beetje zure room op en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.
-
Lekker als hoofdgerecht (2 p.p.) met bijvoorbeeld een salade er bij of als lunch.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
55 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 180
- vet 8 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 18 gr
- w.v. suikers 4 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 8 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker