Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde portobello’s met mexicaanse vulling

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Ingrediënten
  • 4 portobello
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • 125 ml tomatensaus
  • Snuf komijn
  • Snuf gerookt paprikapoeder
  • Klein snufje chili
  • 125 ml zure room
  • Verse koriander of peterselie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en schraap wat van de binnenkant er uit met een lepel. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en ook de portobello’s lichtjes. Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg de komijn, paprikapoeder en chili toe. Laat de maïs en bonen uitlekken en schep door de tomatensaus samen met de fijngehakte rode ui. Vul de grote champignons ermee en bestrooi met kaas en zet ze ca. 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er een beetje zure room op en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.

Lekker als hoofdgerecht (2 p.p.) met bijvoorbeeld een salade er bij of als lunch.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst