Gevulde portobello's met mexicaanse vulling

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Hoofdgerecht 20 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en schraap wat van de binnenkant er uit met een lepel. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en ook de portobello’s lichtjes. Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg de komijn, paprikapoeder en chili toe. Laat de maïs en bonen uitlekken en schep door de tomatensaus samen met de fijngehakte rode ui. Vul de grote champignons ermee en bestrooi met kaas en zet ze ca. 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er een beetje zure room op en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.

  2. Lekker als hoofdgerecht (2 p.p.) met bijvoorbeeld een salade er bij of als lunch.

  3. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
54 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!