Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde portobello’s met mexicaanse vulling

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Ingrediënten
  • 4 portobello
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • 125 ml tomatensaus
  • Snuf komijn
  • Snuf gerookt paprikapoeder
  • Klein snufje chili
  • 125 ml zure room
  • Verse koriander of peterselie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en schraap wat van de binnenkant er uit met een lepel. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en ook de portobello’s lichtjes. Doe de tomatensaus in een kommetje en voeg de komijn, paprikapoeder en chili toe. Laat de maïs en bonen uitlekken en schep door de tomatensaus samen met de fijngehakte rode ui. Vul de grote champignons ermee en bestrooi met kaas en zet ze ca. 10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Schep er een beetje zure room op en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.

Lekker als hoofdgerecht (2 p.p.) met bijvoorbeeld een salade er bij of als lunch.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal