Ga naar de inhoud
Vegan nacho’s

Vegan nacho’s

Deze nacho’s met een romige vegan ‘kaassaus’ gemaakt van groenten en noten. Superlekker, makkelijk om te maken en perfect voor in het weekend of op een feestje!

10 M voorbereiding + 20 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

Voor de nacho schotel:

  • 2 roma tomaten
  • 1 avocado
  • 1 blik zwarte bonen
  • 8 plakjes jalapeño pepers
  • 2 stengels bosui
  • 1 zak nacho chips

Voor de 'kaassaus':

  • 200 gr kruimige aardappelen
  • 100 gr wortel
  • 60 gr ongebrande cashewnoten
  • 250 ml sojamelk
  • 30 gr edelgistvlokken
  • 8 plakjes jalapeño pepers
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en wortel en snijd in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en doe de aardappelen, wortel en cashewnoten erin. Laat circa. 20 minuten koken, tot de groenten en de cashewnoten zacht zijn.


  2. Snijd in de tussentijd de tomaten en avocado in blokjes, spoel de zwarte bonen af en haal de plakjes jalapeño peper uit de pot. Snijd de bosuitjes in ringetjes en zet opzij.


  3. Giet de aardappels, wortel en cashewnoten af en doe ze in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten voor de ‘kaassaus’ toe en mix het tot een dikke, romige en gladde saus. Voeg meer kurkuma toe als je de saus nog wat geler wilt.


  4. Verdeel de nacho chips over een schaal. Je kunt ervoor kiezen om deze eerst even kort te bakken in de oven, maar dit is optioneel. Giet de saus over de nacho chips en maak het af met de toppings.


  5. Serveer de nacho’s meteen. De (rest van de) saus kun je in een bakje in de koelkast of vriezer bewaren.