Ga naar de inhoud
Gevulde zoete aardappels met quinoa

Gevulde zoete aardappels met quinoa

Heerlijke gezonde en voedzame zoete aardappels gevuld met broccoli en quinoa geserveerd met een yoghurtsaus

10 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 zoete aardappel a 200 gr
  • 125 gr broccoli
  • handje geraspte kaas
  • 75 gr quinoa
  • Snuf cayennepeper
  • handje walnoten
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels goed en dep ze droog (met schil). Doe ze in een kom en voeg 1 eetlepel olie, peper en zout toe en meng door elkaar. Prik er met een prikker of vork gaatjes in. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en pof ze 45 minuten in de oven, draai halverwege om.


  2. Kook ondertussen de quinoa en broccoli beetgaar. Haal de zoete aardappels uit de oven. Snijd ze net niet helemaal open. Verdeel wat van de broccoli en quinoa er in. Garneer met stukjes walnoten en geraspte kaas.


  3. Zet de gevulde zoete aardappels nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en verdeel over of bij de gevulde zoete aardappels.


  4. Tip: om tijd te besparen kun je de ook de zoete aardappels in een met magnetronfolie afgedekte kom doen en 8 minuten in de magnetron poffen.