Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezonde appel cakejes

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Ingrediënten
  • 100 gr havermout (meel)
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 100 ml (amandel)melk
  • 50 gr rozijnen
Materialen
  • Keukenmachine
  • Muffinbakvorm met papieren vormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Maal de havermout fijn met een keukenmachine tot meel. Of gebruik havermeel. Meng dit meel met het amandelmeel en voeg het bakpoeder, kaneel en een snuf zout toe. Zet dit mengsel apart.

Meng de eieren met de bananen in de keukenmachine en voeg samen met de melk toe aan het meelmengsel. Schep met een lepel door elkaar. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Tip: gebruik een ijsschep. Bak ze vervolgens on 25 minuten gaar in de oven.

Je kunt ze een paar dagen afgedekt bewaren in een trommel of invriezen.

Deze cakejes zijn glutenvrij mits de havermout geen sporen van gluten bevat. Dit is per merk verschillend.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (52 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette