Gezonde appel cakejes

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Bakrecept 25 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 16 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Maal de havermout fijn met een keukenmachine tot meel. Of gebruik havermeel. Meng dit meel met het amandelmeel en voeg het bakpoeder, kaneel en een snuf zout toe. Zet dit mengsel apart.

  2. Meng de eieren met de bananen in de keukenmachine en voeg samen met de melk toe aan het meelmengsel. Schep met een lepel door elkaar. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Tip: gebruik een ijsschep. Bak ze vervolgens on 25 minuten gaar in de oven.

  3. Je kunt ze een paar dagen afgedekt bewaren in een trommel of invriezen.

  4. Deze cakejes zijn glutenvrij mits de havermout geen sporen van gluten bevat. Dit is per merk verschillend.

  5. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
328 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!