Gezonde zoete aardappel muffins

Deze gezonde zoete aardappel muffins met kaneel heb je gemakkelijk binnen 10 minuutjes in de oven staan. De muffins zijn helemaal glutenvrij en lactosevrij en zijn lekker als tussendoortje of bij de lunch.

Bakrecept 10 min + 20 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en kook totdat deze zacht zijn. Vervolgens prak je de zoete aardappel met een vork.

  2. Klop de eieren los. Schep hier de zoete aardappel doorheen. Voeg ook de maple syrup, sojamelk, kaneel en kokosbloesemsuiker toe, meng dit goed.

  3. Daarna voeg je het meel, de bakpoeder en baking soda toe. Als het beslag te dik is kun je nog een beetje extra melk toevoegen.

  4. Verdeel het beslag over ongeveer 6 muffin vormpjes. Bak voor 20-25 minuten op 175 graden.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.