Gezonde eierkoeken

Deze gezondere volkoren variant op eierkoeken is gemaakt met amandelmeel, volkoren meel, beetje honing en een vleugje citroen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Mix de eieren met de honing in ca 5 minuten tot een luchtig geel mengsel. Voeg de rasp van de halve citroen toe.

 Meng het amandelmeel, speltmeel, zout en bakpoeder en voeg ook toe aan het eiermengsel. Mix er kort doorheen. Maak platte hoopjes op een bakplaat met bakpapier.

 Bak de gezonde eierkoeken ca 10 minuten in de oven. Laat ze iets afkoelen op de bakplaat en haal ze er dan voorzichtig af. Bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel.

206 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.