Gezonde ontbijt brownies

Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.

Bakrecept 15 min + 25 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden.

  2. Prak de bananen in een kom.

  3. Voeg de pindakaas, het meel, cacaopoeder, bakpoeder en eventueel het proteïnepoeder toe.

  4. Voeg daarna ook de kaneel, agave, zout en plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.

  5. Schep op het laatst de walnoten erdoor.

  6. Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier of goed ingevet. Doe er eventueel nog wat extra walnoten bovenop.

  7. Bak de ontbijt brownies ca. 25 minuten in de oven. Ze zijn nog lekker smeuïg vanbinnen. Wil je ze iets vaster? Dan kun je de oventijd iets verlengen.

  8. Tips: check of het havermeel glutenvrij is. Maak ook havermeel zelf door havermout fijn te maken in een keukenmachine.

  9. Ook lekker met pecannoten of hazelnoten

Heeft het gesmaakt?
103 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!