
Gezonde ontbijt brownies
Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.
15 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
75 gr havermeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
Snufje zout
-
4 eetlepels cacaopoeder
-
2 bananen
-
100 ml (amandel)melk ( of andere plantaardige melk )
-
2 eetlepel agavesiroop
-
1 eetlepel pindakaas
-
Snuf kaneel
-
1 handje walnoten
-
1 eetlepel proteĆÆnepoeder ( optioneel )
Benodigdheden
-
Kleine bakvorm ( ca 20 x 14 cm )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200° graden.
-
Prak de bananen in een kom.
-
Voeg de pindakaas, het meel, cacaopoeder, bakpoeder en eventueel het proteĆÆnepoeder toe.
-
Voeg daarna ook de kaneel, agave, zout en plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.
-
Schep op het laatst de walnoten erdoor.
-
Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier of goed ingevet. Doe er eventueel nog wat extra walnoten bovenop.
-
Bak de ontbijt brownies ca. 25 minuten in de oven. Ze zijn nog lekker smeuĆÆg vanbinnen. Wil je ze iets vaster? Dan kun je de oventijd iets verlengen.
-
Tips: check of het havermeel glutenvrij is. Maak ook havermeel zelf door havermout fijn te maken in een keukenmachine.
-
Ook lekker met pecannoten of hazelnoten
Heeft het gesmaakt?
105 stemmen
Ook lekker