Gezonde ontbijt brownies

Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200° graden.

Prak de bananen in een kom.

Voeg de pindakaas, het meel, cacaopoeder, bakpoeder en eventueel het proteïnepoeder toe.

Voeg daarna ook de kaneel, agave, zout en plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.

Schep op het laatst de walnoten erdoor.

Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier of goed ingevet. Doe er eventueel nog wat extra walnoten bovenop.

Bak de ontbijt brownies ca. 25 minuten in de oven. Ze zijn nog lekker smeuïg vanbinnen. Wil je ze iets vaster? Dan kun je de oventijd iets verlengen.

Tips: check of het havermeel glutenvrij is. Maak ook havermeel zelf door havermout fijn te maken in een keukenmachine.

Ook lekker met pecannoten of hazelnoten

11 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!