Ga naar de inhoud
Gezonde ontbijt brownies

Gezonde ontbijt brownies

Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.

15 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 75 gr havermeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 bananen
  • 100 ml (amandel)melk ( of andere plantaardige melk )
  • 2 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Snuf kaneel
  • 1 handje walnoten
  • 1 eetlepel proteïnepoeder ( optioneel )

Benodigdheden

  • Kleine bakvorm ( ca 20 x 14 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden.


  2. Prak de bananen in een kom.


  3. Voeg de pindakaas, het meel, cacaopoeder, bakpoeder en eventueel het proteïnepoeder toe.


  4. Voeg daarna ook de kaneel, agave, zout en plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.


  5. Schep op het laatst de walnoten erdoor.


  6. Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier of goed ingevet. Doe er eventueel nog wat extra walnoten bovenop.


  7. Bak de ontbijt brownies ca. 25 minuten in de oven. Ze zijn nog lekker smeuïg vanbinnen. Wil je ze iets vaster? Dan kun je de oventijd iets verlengen.


  8. Tips: check of het havermeel glutenvrij is. Maak ook havermeel zelf door havermout fijn te maken in een keukenmachine.


  9. Ook lekker met pecannoten of hazelnoten