Gezonde eiwit omelet met groenten

Deze omelet uit de oven met courgette, tomaat en mozzarella is heel luchtig en bevat weinig vetten en veel eiwitten waardoor je een lang vol gevoel hebt. De schuimomelet klop je op met een mixer waardoor hij extra luchtig wordt.

Lunch recept 15 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 1 persoon

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Hak de courgette in stukjes en snijd de ui fijn. Bak deze in een pan met een klein beetje olie of boter iets zacht.

  3. Doe de eiwitten in een kom met een snufje peper en zout. Klop ze stijf.

  4. Schep dan de gebakken courgette en ui, fijngesneden tomaat en mozzarella erdoor. En wat fijngesneden peterselie. Doe dan alles in de ovenschaal en strijk de bovenzijde gelijk.

  5. Zet de eiwit omelet ca. 15 minuten in de oven tot hij gaar is en mooi bruin.

  6. Tip: je kunt deze omelet ook in een koekenpan bakken i.p.v. in de oven.

  7. Dit gerecht bevat in totaal ca. 35 gram eiwitten.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!