
Gezonde kruidenroomkaas maken
Maak zelf heel eenvoudig deze gezonde kruidenkaas met verse kruiden en knoflook
10 M
Ingrediƫnten
Voor portie
-
500 ml volle kwark
-
2 teentjes knoflook
-
1 bosje verse peterselie
-
1 bosje Verse bieslook
-
zwarte peper
-
Zeezout
-
Paar druppels citroensap
Benodigdheden
-
Schone theedoek
-
Kom
-
Zeef of vergiet
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg de theedoek in een vergiet of zeef en schep de kwark hier in. Zet dit een dag van te voren op een kom en zet minimaal 6 uur in de koelkast. Het vocht lekt dan door het doek en zo blijft er een dikke romige massa over.
-
Hak de verse kruiden fijn. Doe de uitgelekte kwark in een kom en pers het teentje knoflook erbij (fijnhakken kan ook). Roer de kruiden erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout en een beetje citroensap. Roer nogmaals door. Bewaar de kruiden roomkaas afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
33 stemmen
Ook lekker