Gezonde kruidenroomkaas maken

Maak zelf heel eenvoudig deze gezonde kruidenkaas met verse kruiden en knoflook

Hapjes en snacks 10 min

ingrediënten

voor 1 portie

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de theedoek in een vergiet of zeef en schep de kwark hier in. Zet dit een dag van te voren op een kom en zet minimaal 6 uur in de koelkast. Het vocht lekt dan door het doek en zo blijft er een dikke romige massa over.

  2. Hak de verse kruiden fijn. Doe de uitgelekte kwark in een kom en pers het teentje knoflook erbij (fijnhakken kan ook). Roer de kruiden erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout en een beetje citroensap. Roer nogmaals door. Bewaar de kruiden roomkaas afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.

  3. Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!

Ook lekker